De Halloweentocht in Lebbeke komt akelig dichtbij!

Na een coronapauze worden er opnieuw griezels en gedrochten van allerlei allooi verwacht. Op zaterdagavond 30 oktober 2021 organiseert Handbalclub Elita Lebbeke-Buggenhout de 20ste editie hun Halloweentocht.Dit jubilarisjaar zal gevierd worden met een special act!

“Vorige jaren hadden we zo’n 5.000 bezoekers. Daarmee zijn we één van de grootste Halloweenevenementen van Vlaanderen” zegt Eric Boodts, oprichter en bezieler van de tocht.    

© Yilan

Een (ont)spannende tocht

De 4,5km lange wandeltocht trekt langsheen donkere wegen, met enge decors en verschrikkelijke monsters. Vertrekken kan tussen 18u30 en 21u45 van uit de buurt van het station van Heizijde. De wandeling is kindvriendelijk en toegankelijk vanaf 6 jaar. Wij raden ouders met kinderen wel aan om zo vroeg mogelijk te vertrekken. Autocars ’t Ros Beiaard voorziet twee gratis pendelbussen die onze deelnemers om de 15 minuten veilig van aan de parking van het koopcentrum op de Brusselse steenweg naar het startpunt aan het station van Heizijde zal brengen. Wie met de wagen komt raden wij aan om van deze service gebruik te maken.

In het griezeldorp aan de start en finish wordt gezorgd voor spektakel, griezelfrieten en drankjes om te bekomen of om de moed erin te drinken. Maar ook tijdens het wandelen wordt het bibberen en beven dankzij een 150-tal vrijwilligers van lokale verenigingen die zich elk jaar inzetten voor een hoge dosis griezelplezier, gemixt met professionele acts.  

Speciale editie

“Als special act mag je dit jaar de Saurussen van het internationale Close Act Theatre verwachten.” geeft Eric Boodts weg. “Dit zijn de grootste beesten die ooit op aarde rondliepen. Er werd aangenomen dat ze uitgestorven zijn, maar keren terug naar de 21ste eeuw op onze Halloweentocht. Met oorverdovend gebrul stormen ze door de menigte, op zoek naar voedsel om hun honger te stillen. Gelukkig werd ons ingefluisterd dat deze reuzen vegetariërs zijn. “

Tickets en vragen

Tickets zijn uitsluitend online te verkrijgen. Om het startdorp te betreden zal je jouw identiteitskaart en een coronacerificaat (met QR Code) moeten voorleggen. De bezoekers worden uitgenodigd om zelf ook verkleed/geschminkt te komen. 

Het laatste nieuws en leuke teasers geven we weg via de Facebookpagina van Halloween Lebbeke. Voor praktische info kan u terecht op halloweenlebbeke.be