Eerste trainingsdag voor ouders groot succes.

Zaterdag 19 februari werd er in de sporthal van Buggenhout een training voor ouders gegeven door Marc Multael. De bedoeling was om de ouders meer te betrekken in de opleiding die wij als club hun kinderen willen meegeven. Impressies en sfeerbeelden.

Een 18 tal sportieve ouders hadden hun stoute kleren aangetrokken en luisterden geïnteresseerd naar de inleiding van Marc. Vooral het aspect “handbalopleiding ook als opvoeding” en het verschil tussen competitiehandbal bij senioren en jeugdhandbal werd uit de doeken gedaan. Daarna was het de beurt aan de ouders om het handbal aan de lijve te ondervinden (onder een kritische blik van een aantal jeugdspelers). Stap voor stap bouwde Marc aan de inzichten en technische capaciteiten van de nieuwe spelers. Elke verdere stap leek een onoverkoombare hindernis tot er met simpele handbalprincipes een oplossing werd gevonden. 3 uur lang hingen de ouders aan de lippen van hun trainer voor één dag. Alle deelnemers waren vol lof over de manier van aanbrengen, sommigen vroegen (misschien wat overmoedig) om elke week te kunnen trainen. Iedereen ging met een tevreden gevoel huiswaarts.

Enkele foto’s met dank aan Birthe!

2 Comments on "Eerste trainingsdag voor ouders groot succes."

 1. Steven Van Oudenhove | 22/02/2011 at 12:12 am |

  Het was boeiend, leerrijk en amusant ! Marc Multael heeft ons een ‘lesje’ geleerd : BODY TALK maar geen oogcontact – de pas moet JUIST zijn, niet snel – TIMING zoals bij American football – “STAAN” bestaat niet in handbal – steeds BEWEGEN in de diepte of op de 6-meter lijn – ZONDER BAL ben je altijd in beweging – maak je GROOT “zwaai je armen in de lucht…” – een GOEDE verdediging maakt de BESTE aanvallers – bij de jeugd zou IEDEREEN KEEPER moeten zijn – wat is een HOLZBEIN ? – pomp je BALLEN niet te hard, je moet er kunnen in knijpen. Oef, een hele boterham. Tijd voor een appelsientje en enkele slokken water! En nadien : herhalen, herhalen, herhalen…(lees : trainen!) We hebben ons super geamuseerd. Maar vooral : het is heel tof dat onze kinderen en coaches een goede sport(op)(bege)leiding krijgen. ’t Is niet voor niets dat onze jongens zaterdag tegen Evergem ” TOPHANDBAL” hebben gespeeld. (dixit Marc Multael en met dank aan Ilse). Aan het bestuur : dit is een heel mooi project, doe zo voort!

 2. astrid de baerdemaeker | 27/02/2011 at 7:04 pm |

  het was super!
  alleen hadden we graag een matchken gespeeld
  hup hup naar de volgende training
  groetjes
  astrid

Comments are closed.