Elita Lebbeke wil terug hogerop

Elita lebbeke is gedegradeerd uit tweede nationale en speelt dit seizoen in de nieuw opgerichte Superliga die hoofdzakelijk bevolkt is met Vlaamse ploegen uit derde nationale die werd opgedoekt. Het is voor het bestuur en de spelers een ongewone situatie na jaren van sportieve successen. Maar ze zijn niet bijde pakken blijven zitten.
«We willen zo snel mogelijk terug naar de tweede nationale. Voor dit seizoen ambiëren wij met onze jonge ploeg gecoacht door twee ervaren trainers een plaats bij de top drie», zegt voorzitter Jo Wesemael. ”
Nick Bertels is als hoofdtrainer vervangen door Fred D’Hollander die geassisteerd wordt door Bart Van Ransbeeck.
D Hollander kan mooie referenties voorleggen. Hij heeft als ex-doelman van de nationale ploeg een 120-tal caps achter zijn naam staan. Als trainer boekte hij succes bij Merksem, Turnhout, Neerpelt en recent Houthalen. Assistent-trainer Bart Van Ransbeeck is een bekend figuur in Lebbeke. Als speler van Avanti en Ajax heeft hijde hoogdagen van het lebbeekse handbal meegemaakt. Vorig seizoen was hij trainer-speler bij Brabo Denderbelle.
Er zijn slechts twee basisspelers vertrokken. Baptiste Duchatel is overgestapt naar Kraainem, Ben luyten koos voor de eerste natiönaler Tongeren. Er is wel een sterke aangroei van het spelersbestend.
Sam Van Praet, Kristof Stadtfeld, Thomas Janssens, Nimlas Rotiers, Klaas Van Praet, DIeter Jahssens, Kenny Van Den Bossche en de vier zonen van Bart Van Ransbeeck zijn overgekomen van Brabo Denderbelle. (VLEM)

bron: HLN