Elita verslaat DB-Gent in de BVB.

De heren hebben na de mooie overwinning in Turnhout hun mooie prestatie verder gezet in de Beker van België tegen het in 2e nationale spelende Don Bosco Gent.

Gent was naar Lebbeke afgezakt op een dag dat het 30°C buiten (en binnen) was, een dag waarop veel gezweet werd.

Aangezien we een reeks lager speelden, startten we met een 3-0 voorsprong. DB Gent was blijkbaar met hun gedachten ergens anders, want voor ze het wisten stonden we na 10 min al 7-0 voor. Dit was ook de verdienste van een secuur spelende Sander, die zijn netten schoonhield en ook een secuur spelend verdediging die alle afblokte. In de aanval bleek Lieven zijn shot terug gevonden te hebben ondanks het harde verdedigingswerk van Gent. Door de agressieve 3-2-1 van Gent konden Laurens, Bert en Jeroen door hun verdediging glippen. Ook Kristof vond de weg naar de netten waardoor we uitliepen tot een 12-3 tussenstand in de 16e min.

Dag Gent zich zomaar niet ging laten afslachten was duidelijk. Na hun time-out kwamen ze terug tot 14-9 in de 22e min. Een sein voor Fred om ook bij ons een time-out aan te vragen. De nodige aanpassingen werden gedaan en het bleek te werken. Na doelpunten van Tom en Kristof gingen we rusten met een 16-10 tussenstand.

Na de rust begon de hitte zijn tol te eisen en werden de passen aan de 2 zijden slordig. Elita kreeg het nog even moeilijk toen Gent terugkwam tot 18-14 in de 39e min, maar Lieven en Dimi zorgden weer voor de 6 punten kloof. En controleerde ELITA de wedstrijd en via een 24-17 tussenstand in de 50e min werd het 26-20 in de 27e min.

Elita was de oververdiende winnaar en mag op 12 November thuis spelen voor een plaats in de 1/8e finale tegen de winnaar van het Antwerps onderonsje ’T Noorden – Uilenspiegel.

Elita : Sander, Fré, Bert 7, Laurens 2, Joeri, Jeroen 3, Gert-Jan, Lieven 6, Dimi 1, Tom 1, Kristof 3, Nicolas, Sam, Christophe.

Jo.

Een moegeveegde voorzitter.