Liga 1 start het seizoen met valse noot

Na de geslaagde bekeravond donderdag ll. stond de eerste kompetitiewedstrijd op het programma met een verre verplaatsing naar Bocholt.
In het sportcomplex De Damburg moest de 2e ploeg van Bocholt bekampt worden, tevens een jonge ploeg, aangevuld met een 3-tal, tevens jongere, spelers van hun 1e ploeg, die ook het overgrote deel van de doelpunten voor hun rekening namen.

Waar het tot het kwartier aardig gelijk opging (8-6), stokte plots de machine bij Elita. Gedurende 10 minuten kon geen doelpunt gescoord worden. Onnodige balverliezen, missers en een keeper die alle ballen als een magneet aantrok , zorgden ervoor dat Bocholt vlot uitliep naar 12-6. Ruststand 14-8.

De 2e helft startte desastreus voor Elita. Na 11 minuten een niet te dichten kloof van 19-8. Onze jongens herpakten zich daarna en vermeden een grotere kloof. De wedstrijd eindigde uiteindelijk op duidelijke 28-17 verliescijfers.

Veel werk aan de winkel op training deze week. Volgende zaterdag 20h15 volgt de 1e thuismatch van het seizoen in de sporthal van Lebbeke tegen Tongeren. Alle supporters op post om onze spelers moreel te ondersteunen ! (KD)

Speelden voor Elita o.l.v. Patrick : Jelmer, Jarne, Gerben, Brent VD, Brent VDV, Robin, Matthias, Pieter-Jan, Yoran, Jari en Dries.