Heerlijk mooi!

Na knappe overwinningen tegen het West-Vlaamse Roeselare, het Limburgse Hasselt en de Eburonen, zou Sporting Nelo opnieuw een te duchten tegenstander worden.  Ons Liga 1-team, vermoedelijke het jongste uit de reeks, trok naar het gekende Dommelhof te Neerpelt. Enkele jaren geleden werden we er Vlaams kampioen bij de jeugd!  Het was een aangenaam en sympathiek weerzien met enkele bekenden van toen.

De openingsgoal is voor Elita.  Bijna traditioneel op het conto van Pieterjan. Nelo hangt echter de bordjes een minuut later gelijk.  De wedstrijd is gestart. We kunnen heel even uitlopen tot 1-3.  Nelo is duidelijk van plan dit niet zomaar te laten gebeuren.  Het wordt een spannende nek aan nek race. Met scores als 3-3, 4-4, 5-5, 6-6, 7-7, 8-8, 9-9 is het duidelijk dat beide ploegen aan elkaar gewaagd zijn. We zijn dan in de 20 ste minuut. Een uitstekend keepende Nick Deekens ( ook selectiespeler MEN 17) belet echter het scoren.  Onze verdediging wankelt licht, zodat Nelo vlotter tot scoren komt.  De stand bij de rust is 16-12.  Elita trekt zich terug in de catacomben van het Dommelhof. Bij de start van de tweede helft wordt snel duidelijk dat Elita niet inge-Dommel-d is. Opnieuw Pieterjan neemt het voortouw. Geleidelijk aan wordt dankzij een uitmuntend keepende Jari Desmet, stevig verdedigingswerk en frisse aanvallen de kloof van 4 punten gedicht.  Nelo komt nu amper nog tot scoren.  Stijn Van Oudenhove (eveneens selectiespeler MEN 17) ontbindt dan zijn duivels en maakt er samen met het hele team een ware demonstratie van.  We winnen, onverhoopt, maar verdiend de wedstrijd met 23-28. (heenwedstrijd 29-39).  De progressie van het Liga 1-team is merkbaar en voelbaar.  De vele complimenten van handbalminnende toeschouwers zijn deugddoend.(VOS)

Nu zaterdag, thuis tegen Overpelt wacht een grote uitdaging.  Kunnen we de rode lantaarn meegeven naar Limburg?  Supporters op post!

Speelden voor Elita: Yari(K),Yoran(3),Jarne(4),Gerben(4),Brend(2),Brent(2),Pieterjan(5),Robin(2),Robben,Stijn(6),Quinten,Nicolas,Kwinten