09/11/13 VHV J16 : Mission accomplished…

Met al het 3e VHV driehoekstornooi in de A kompetitie dit seizoen moesten onze jongens naar Kortrijk om het plaatselijke Appoloon Kortrijk en Initia Hasselt partij te geven. 

In het andere tornooi stonden de nummers 1 (Nelo), 3 (Izegem)en 4 (Atomix) tegenover elkaar, dus kon Elita (nummer 2) een goede zaak doen mits een foutloos parcours.

Iedereen was van de ergste kwaaltjes verlost en sinds lang kon met de volledige kern naar Kortrijk getuft worden.

Onder de leiding van deze keer coach Luc werd de eerste wedstrijd aangevat tegen Hasselt.

Waar het aanvankelijk gelijk opging namen onze jongens al snel het initiatief over en werd de laatste minuten een geruststellende kloof uitgediept.
Duidelijke 16-9 winstcijfers stonden op het scorebord na 20 minuten.

Onmiddellijk hierna het duel tegen Kortrijk. Snel trokken onze jongens het laatste moment hun kanariegele pakje aan, want blauw tegen blauw dat ging moeilijk gaan…

Ook hier kunnen we kort zijn, Elita walste over zijn tegenstander met een 14-5 einduitslag.

Tijd voor een half uurke pauze, wat drinken, een banaantje eten, om vervolgens opnieuw tegen Hasselt het plein op te treden. De concentratie was super, Hasselt werd onmiddellijk naar de keel gegrepen. De ene na de andere bal werd binnen gegooid. Na het laatste fluitsignaal stond een 19-9 stand op het bord.

Met de laatste wedstrijd werd een vermoeid Kortrijk bekampt. Na enkele minuten stond het reeds 7-1 voor onze jongens. Coach Luc zette zich op zijn stoel en “zag dat het goed was”. Iedereen kreeg speelgelegenheid en een duidelijke 16-4 winst volgde uiteindelijk.

8 op 8, mission accomplished, van op de tribune 4 sterke wedstrijden gezien van onze jongens – het wekelijks spelen in de J18 kompetitie begint duidelijk te renderen – en dan met spanning uitkijken naar het resultaat van de andere tornooien. Snel een paar SMS-kes over en weer tussen de regiovrienden bij de tegenstanders en ja, onze jongens staan nu gedeeld eerste met Nelo – stand via “rangschikking”.  Wie weet kan ons beter doelpuntensaldo nog een rol spelen later.

 

Zaterdag 23 november a.s. reeds het volgende VHV tornooi in Neerpelt vanaf 10 uur ‘s morgens, waar we Nelo en Brasschaat in de ogen zullen kijken met de eerste plaats als inzet.
Maar eerst nu maandag 11 november voor enkele van onze spelers tornooi met de regioselectie, opnieuw in Kortrijk en volgende week zaterdag 16 november om 17:00 hr, je raadt het nooit, nog eens naar Kortrijk voor een wedstrijd in de J18 kompetitie. (KD)