15/03/14 : VHV J16 – MINIEMEN PLAATSEN ZICH OPNIEUW VOOR FINALE VHV !!!

Ondanks een mindere prestatie op het voorlaatste VHV tornooi in Hasselt tegen de plaatselijke ploeg en Kortrijk, hebben onze miniemen zich nu reeds, voor het 2e jaar op rij, geplaatst voor de finale van de VHV J16. Mathematisch kan, na het laatste VHV tornooi van vandaag, de 3e in de stand ons niet langer bijhalen.

Tegenstander wordt opnieuw NeLo, dat onze jongens vorig jaar met ruime cijfers versloeg na een uitstekende eerste helft van de Elita jongens en een rampzalige 2e helft. Er staat dus nog een kleine rekening open…

Het voorlaatste VHV driehoekstornooi begon al in mineur. Bij aankomst bleek de uitrusting nog in Lebbeke te zijn waardoor wij genoodzaakt waren lokaal een oplossing te zoeken.

De thuisploeg Initia Hasselt was zo vriendelijk ons hun 3e uitrusting te lenen, waarvoor onze dank, en na het bijeenzoeken links en rechts van de nodige sportbroekjes konden onze jongens, voor deze keer in het wit, aan hun wedstrijden beginnen.

Ideaal was dit niet en tegen een vinnig gestart Hasselt kwamen onze jongens niet aan de bak. Er werd veel te statisch gespeeld, zonder beleving en al snel keken de Elita boys tegen een 4-punten kloof aan.

De doelpunten volgden meer uit individuele akties dan samenspel. Een korte opleving leidde tot een 9-8 achterstand, maar Hasselt kon de wedstrijd met 12-9 cijfers zegevierend afsluiten.

In de volgende wedstrijd tegen Kortrijk bleven onze jongens ondermaats presteren. 

Gelukkig bleek de tegenstander in hetzelfde bedje ziek en slaagden onze miniemen er toch in met ruime, maar zeker niet overtuigende, 15-8 cijfers de eerste 2 punten binnen te halen.

De wedstrijd rust bracht geen beterschap voor de 2e wedstrijd tegen Hasselt. Het moet gezegd, het spel werd harder en bitsiger, zonder dat er bestraffingen volgden. 

Een bloedneus voor Jarne na een elleboog – onbestraft – ,  een onterecht gefloten aanvallende fout van Robin, onterechte 2 x 2 minuten in ons nadeel  waardoor met 2 man in ondertal gespeeld diende te worden, de frustratie bleef zich opstapelen.

Ondanks kregen we de laatste minuut, met een 12-11 achterstand, de kans om toch nog gelijk te maken, maar helaas, het schot werd gepakt door de keeper.

Opnieuw verlies met 13-11 cijfers.

De laatste wedstrijd tegen Kortrijk leek lang af te stevenen op de match van de gemiste kansen. Na 5 minuten nog steeds 1-0.

Onze miniemen konden uiteindelijk met 9-6 winstcijfers het tornooi afsluiten, maar het terrein werd niet bepaald met een goed gevoel verlaten.

Het laatste VHV tornooi op zaterdag 26 april a.s. gaat dus niet meer voor de knikkers, maar toch staan er nog o.a. 2 prestigeduels op het programma tegen leider Nelo !

Hopelijk recupereren we tegen dan nog onze 2 gekwetste sterkhouders (Floor en Brent) en kan, voor de eerste keer in 2014, in volle bezetting gespeeld worden.(KD)