18/01/13 : VHV J16 – met karakterhandbal 7 op 8

2014 net begonnen en het eerste VHV tornooi van de terugronde stond al op het programma.

Dit keer geen verre verplaatsing : naar Dendermonde om onze buren partij te geven en Atomix.
Jarne moest gekwetst forfait geven maar was toch – nagelbijtend – aanwezig voor de nodige morele steun van op de bank. Ook andere spelers sukkelden met kleine blessures (PJ, Floor, Brent, …)

Eerste wedstrijd mochten we nog toekijken. Aangename wedstrijd tussen Dendermonde en Atomix met uiteindelijk een 12-12 eindstand, waarna onze jongens het plein op moesten om Atomix partij te geven.

Het werd een moeilijke eerste wedstrijd met inzet in 2014 voor onze jongens, constant op achtervolgen aangewezen, Atomix maakte in het begin een kloof van 2 punten (2-4) , onze jongens milderden telkens tot op 1 punt, maar Atomix maakte telkens weer het verschil (4-6, 6-8,..).
Op 3 minuten van het einde stond een 8-10 op het bord waarna de Elita J16 er uiteindelijk op karakter toch in slaagden 10-10 gelijk te komen op 50 seconden van het einde. Laatste aanval voor Atomix en helaas, op 10 seconden van het einde werd het 10-11. Verloren wedstrijd dus…
Ah nee, toch niet, Jari bracht de bal pijlsnel opnieuw in het spel, pas naar het midden, waarna Robin met 4 seconden op de klok van op de middellijn een kogel afvuurde en de bal met een bots in het net van de tegenstander verdween. 11-11, puntje uit de brand gesleept.

De volgende wedstrijd tegen de buren uit Dendermonde werd beter aangevat. Met enkele snelle tegenaanvallen van Robben en een aantal mooie doelpunten van Wout op hoek werd snel een kloof geslagen.
Yoran en Steven stopten de snelle hoekspeler van Dendermonde goed af. De wedstrijd werd met 11-5 winstcijfers afgesloten.

Half uurke rust, waar Atomix met 12-8 de maat nam van Dendermonde.

Opnieuw het plein op tegen Atomix, welke aanvankelijk hun 2 sterke backs op de bank hielden. Onze miniemen konden snel 8-2 uitlopen, waarna het evenwicht zich herstelde in het spel.
De vermoeidheid begon onze jongens duidelijk parten te spelen, maar de voorsprong werd niet meer uit handen gegeven, 15-10 winstcijfers prijkten op het bord.

Onmiddellijk daarop opnieuw tegen onze buren en het werd een wedstrijd van de stervende zwanen. PJ moest gekwetst afhaken, Brent begon veiligheidshalve ook op de bank.
2 vermoeide ploegen – met voor sommigen krampen tot achter hun oren in de laatste minuten – vochten voor elk doelpuntje, er werd veel geshot, maar ook veel gemist door beide ploegen. Onze jongens konden uiteindelijk toch met 9-5 cijfers de wedstrijd zegevierend afsluiten.

Het was een spannende namiddag, de aanwezige supporters hebben nagelbijtend genoten of afgezien,… Meer op karakter dan handbaltechnisch konden onze jongens uiteindelijk met 7 op 8 de verre reis naar Lebbeke aanvatten… Veel rusten nu, herstellen en dinsdag opnieuw op training.

Volgende afspraak in de VHV kompetitie op 8 februari in Buggenhout met Izegem en Gent als tegenstanders. De uitslag hiervan zal al veel duidelijk verschaffen over de mogelijke verdere afloop van de VHV kompetitie voor onze J16. (KD)