19/01/14 : J18 kompetitie : J16 weren zich meer dan kranig.

Na het slopende VHV tornooi van gisteren, moesten onze J16 opnieuw het plein op voor de inhaalwedstrijd tegen de J18 van Roeselare. 

En dat het veel krachten gekost had zaterdag, bleek; met veel moeite kon Elita uiteindelijk 8 spelers opstellen, met oprecht dank aan onze 2 jokers  van dienst
(Wout, Brend, …. bedankt mannen, is zeker geapprecieerd door spelers, ouders en trainers !).
Floor, Jarne, Brent en Robin moesten noodgedwongen geblesseerd forfait geven.  Het was aan onze youngsters PJ, Wout en Robben om een extra tandje of 2 tandjes en bij wijlen een heel gebit bij te steken.

 

Eerste wedstrijd en onze jongens, duidelijk niet onder de indruk van hun grotere tegenstander, (o)verbluften vriend en tegenstander.
Dankzij een subliem keepende Jari kon de tegenstander de eerste 10 minuten, buiten 2 omgezette strafworpen bij aanvang van de wedstrijd, zelfs niet scoren. Onze jongens konden een 8-2 voorsprong uitbouwen.
Roeselare begon aggressiever te verdedigen (Wout kan er van meespreken, hé Wout ?) en kon vervolgens de kloof dichten naar 8-6, waarna de aanwezige Elita supporters op de tribune zich begonnen te roeren (met vokale ondersteuning wel te verstaan).
Onze jongens herpakten zich, groeiden opnieuw in de match, namen resoluut het initiatief weer in handen en konden uiteindelijk na 25 minuten hard werken met 12-8 cijfers 2 duurververdiende punten binnenhalen. Hoedje af !

 

De tweede wedstrijd werd al snel duidelijk dat  Roeselare zijn lesje geleerd had.
Een kloof slaan zat er niet meer in, we kwamen nog 4-2 voor, maar al snel keken we tegen een achterstand aan. Het moet wel  gezegd, onze jongens maakten een aantal beauties.
Nog één keer konden de jongens de kloof naar 10-11 brengen, maar de vermoeidheid nam de overhand.
Uiteindeljk ging Elita strijdend met 10-14 de boot in.

 

Onze J16 hebben nu elke tegenstander in de J18 kompetitie in de heenronde bekampt en het moet gezegd, de Elita Young boys slaan er zeker geen mal figuur, integendeel.
Nooit hebben ze het spel echt moeten ondergaan of lagen we echt onder. Tegen bijna elke tegenstander hebben ze puntjes afgesnoept.
Blijft nu de terugronde om al het goede van de heenronde te bevestigen, te beginnen met volgende week zaterdag in Waasmunster tegen de regerende vice-kampioen van Vlaanderen, aanvang 14:00 hr.
Hopelijk recupereren we dan iedereen uit de intussen volgelopen ziekenboeg, om op volle kracht de tegenstander te kunnen bekampen … (KD)