23/11/13 : VHV J16 – Elita neemt 2 gouden punten mee…

Elita Buggenhout, momenteel leider op doelpuntensaldo in de VHV J16 kompetitie, diende vandaag medekoploper Nelo en Brasschaat partij te geven in het laatste VHV tornooi van dit jaar. 

Met de slaperkes nog in de oogskes om half 8 vertrekken voor een rit van 138 km (volgens de GPS) naar het verre Neerpelt…
Brent moest het laatste moment ,gekwetst, afhaken en kon enkel morele steun bieden vanaf de bank, ook PJ was nog geen 100% en “by the way” ook 2 jarigen in de auto (Gelukkige verjaardag aan Jari en Yoran).

Het beloofde een zware voormiddag te worden en de verwachtingen waren enigszins getemperd.

Met 4 op 8 zouden we al tevreden zijn om zo eerste achtervolger Izegem af te houden…

 

Eerste wedstrijd om 10:00 hr onmiddellijk tegen Nelo. Het was al snel duidelijk dat de wedstrijd door de beste verdediging zou gewonnen worden, wat zich ook vertaalde in de traag oplopende score, 2-2 na 6 minuten, 2-4 voorsprong voor onze jongens na 8 minuten.

Nelo plaatste dan een tussensprint naar 5-4 via voornamelijk hun linkerback. Een taktische aanpassing in verdediging volgde waarna de kloof gedicht werd en een 7-7 stand op het bord prijkte na 18 minuten.
Ondanks het harde verdedigen aan beide kanten bleef het een faire wedstrijd, geen enkele 2 minuten tijdbestraffing werd uitgedeeld.
Elita nam een 7-8 voorsprong via Jarne in de 19e minuut. Nelo had nu nog 1 aanval om tenminste de gelijkmaker te scoren, waar ze in slaagden op 40 seconden van het eindsignaal.

Een gelijkspelleke, beter dan verhoopt, dat moesten onze jongens toch kunnen uitspelen en dus werd voor rust gepredikt vanaf de bank en de Elita supporters.
Nog 1 keer, niet overhaast, opbouwen en balverlies zeker vermijden. Onze jongens hadden echter iets anders in gedachten en met 10 seconden op het bord kon Robin met een verrassend shot hun keeper vloeren, 8-9 winst ! Euforie op het plein.

 

Onmiddellijk daarna de wedstrijd tegen Brasschaat, momenteel hekkensluiter, maar niet te onderschatten, zo bleek. De score halfweg, 4-2 slechts, voornamelijk te wijten aan ondermaatse afwerking van onze jongens.

Uiteindelijk werd de wedstrijd met 9-3 cijfers gewonnen, maar overtuigend was het niet. Kansen werden niet benut.

 

De 2e wedstrijd tegen Nelo werd de wedstrijd van de gemiste kansen en een uitstekende keeper bij de bezoekers (2 strafworpen gestopt, enkele puike reddingen op open doelkansen).

Tot halfweg konden onze jongens gelijke tred houden, 4-3, waarna Nelo een kloof maakte tot 8-3. Beslissend, want deze kon niet meer gedicht worden.

De Elita Young boys  gingen deze keer tenonder met duidelijke 11-7 cijfers.

 

De laatste wedstrijd tegen Brasschaat stokte de afwerking opnieuw. Pas in de 5e minuut werd het eerste doelpunt gescoord en door onze tegenstander (alhoewel, hmm, bleek zijnet te zijn, maar toch 1-0 op het bord…). Snel gelijk gemaakt maar tot de 15e minuut bleeft het 6-7 gelijk opgaan.

Nadien werd een tandje bijgestoken en uiteindelijk met 6-12 werd de wedstrijd winnend afgesloten.

 

In de allerlaatste wedstrijd tussen Brasschaat en Nelo zat een verrassing aan te komen, Brasschaat liep 7-1 uit, maar uiteindelijk ging Nelo er nog op en erover, 10-11…

 

Resultaat : 6 op 8, meer dan verwacht en nog steeds aan kop in het klassement.

Na het nodige SMS met de kollega’s uit Dendermonde bleek dat eerste achtervolger Izegem onverwacht ook punten had laten liggen, 5 op 8, waardoor de kloof met de 3e in de stand nu 7 punten bedraagt.

We zijn er echter bijlange na nog niet… volgende afspraak 18 januari 2014 (na de examens…) (KD)