Eerste speeldag achter de rug

Vol goede moed vertrokken maandagavond 30 Elita spelers en hun begeleiders richting Slovenië. Eurofest was het zoveelste internationale tornooi in de rij dat schreeuwde om ontdekt te worden. Deze keer reisden we met de bus. Eerst een klein ommetje via Antwerpen om daar wat lokale talenten op te pikken, en dan koers gezet naar Izola. We reden de hele nacht door, zodat de spelers in de bus wat konden rusten. Dat was echter een beetje een misrekening, want een slaapbus was dit niet direct (Dit had niets met de bus te maken, wel met de inzittenden).

DSC02535Hostel Riviera werd vrij snel gevonden aan het haventje in Isola. Na de installatie en de eerste verkenning in het stadje werd de temperatuur van het water nagekeken. Buiten wat teveel zout valt er niets op aan te merken. Da hele dag stond echter in het teken van de Rode Duivels. Volledig uitgedost en geschminkt bakenden we ons terrein af rond een groot scherm. Het werd een heroïsche wedstrijd.IMG_1826

DSC02539

 

 

 

Woensdag 2 juli. Deze morgen konden we eindelijk de geheime doos van Brigitte openmaken. Bedankt!!

DSC02543Nadien tijd voor het serieuze werk voor de M00 en M01. Met een zware busrit en een nachtwedstrijd in de benen trokken onze jongsten met een tikkeltje slaapachterstand naar Koper voor hun eerste wedstrijd tegen het Sloveense Nedelja. De ideeën waren er, maar de uitvoering was nog niet op punt. Dit leidde tot veel balverlies en tegenaanvallen. (5 – 20). De M00 speelden nadien in Isola tegen het Hongaarse Csepel. Aanvankelijk werden de Hongaren van het kastje naar de muur gespeeld (1-7 na 10’), maar nadien sloeg de vermoeidheid toe en was het samenspel verdwenen. Uiteindelijk verloren we nipt met 2 goaltjes. Onze meisjes spelen met de Antwerp talents en moesten het veld in tegen het Tsjechische Radec. De kloeke dames waren net een ietsje te sterk en versloegen ons met 11-15.

DSC02545

DSC02546IMG_1949Morgen de eerste volle wedstrijddag. Alle wedstrijden en rangschikkingen kunt u volgen op www.eurofest.si/ .