Eurofest veslag – Deel2

Woensdagnamiddag was het terug even uitblazen met een bezoek aan een strand met grote schuifaf, watertrappers en duikstijgers.DSC02550 ’s Avonds was er dan de openingsceremonie met grote optocht langs de kade in Isola. DSC02565Daarna toch maar op tijd in bed op fit te zijn voor de eerste echte wedstrijddag.

Donderdag 3 juli. De Amerikanen zullen zich de voorbereidingen voor hun nationale feestdag anders hebben voorgesteld, maar voor ons Belgen was het toch terug aanvallen geblazen. De dames moesten hun meerdere erkennen in het Hongaarse Csespel (7-13). Onze M00 hadden de lange en lastige verplaatsing naar Brasschaat B en konden deze wedstrijd makkelijk winnen met 20-2. Onze 01 jeugd moest op het buitenterrein aantreden zij speelden zeer degelijk maar konden niet op tegen Obudai (11-25). De M97 hadden al 2 dagen uitgekeken naar hun wedstrijd tegen de Russen en waren zelfs lichtelijk onder de indruk van de Russische beren die in onze gang slapen en rond paraderen met hun spierballen. Met een klein eitje in de broek begonnen ze gemotiveerd aan de wedstrijd. Nog tijdens de eerste Russische aanval werd een van onze schotters vol tegen het hoofd geraakt en was zijn wedstrijd al over. Hun “bomber”, de dader, had zich daarbij ook verrokken en zou ook van het veld moeten. Dit gaf onze mannen echter een adrenalinestoot en met een sterke inzet konden ze met 8-8 gaan rusten. In de tweede helft hetzelfde beeld, met een fractie meer balverlies aan Elita kant wat werd afgestraft en leidde naar een 14-17 eindstand.DSC02571

Ondertussen moesten de M01 nogmaals in het veld tegen een Sloveense tegenstander. De wedstrijd ging lang gelijk op, tot enkele koppetjes gingen hangen (warmte, vermoeidheid, ???) en we nipt de duimen moesten leggen met 7-9. Daarna toch een goed gesprek en wat peptalk zodat de hoofden terug fris zijn voor morgen. De M00 begonnen licht desastreus aan hun tweede wedstrijd van de dag met een 0-5 achterstand. Daarna hielden de ploegen elkaar een helft lang in evenwicht. In de tweede helft waren er al flitsen van een snel en knap spelend Elita Team. Hiermee gaan we de volgende dagen zeker nog potten breken.

Na onze wedstrijden zijn we gaan supporteren voor onze andere Lebbeekse meisjes die hier met de VHV selectie spelen (Dorien, Karen en Michelle) Zij speelden in een echte thriller maar verloren nipt met 21-20.

DSC02578Als toemaatje zijn we dan gaan kijken waar in de zee de zon eigenlijk wegzakt. Moe maar voldaan terug op krachten komen voor morgen.. Slaapwel!!!