J18 kompetitie 16/11/2013 : Elita en Kortrijk delen de punten.

Voor sommigen stond de 3e keer in 2 weken een rit naar Kortrijk op het programma, ditmaal in het kader van de J18 kompetitie. GPS was niet meer nodig, op automatische piloot werd met 11 miniemen (merci aan onze 2 jokers !) in Lebbeke vertrokken naar sporthal De Lange Munte.

PJ, nog niet 100% hersteld, bleef wijselijk op de bank voor morele support. Onze youngsters, opnieuw in het kanariegeel,  startten sterk en maakten al snel een 3-6 kloof na 6 minuten.

De time out bij Kortrijk zorgde echter voor een ommekeer en al snel stond het 6-6, 7-7,8-8, waarna Kortrijk naar 10-8 kon uitlopen na 13 minuten.

Verdedigend klopte het niet helemaal…

 

Tijd voor een time out moet coach Dirk gedacht hebben, de koppekes bij elkaar, om in verdediging toch één en ander op punt te zetten. De onderlinge coaching op het veld rendeerde en van 11-9 achterstand, erop en erover, naar 11-13 en 13-15 na 20 minuten.

Een voorsprong die niet meer uit handen gegeven werd en na 25 minuten stonden 15-17 winstcijfers voor de bezoekers, onze jongens dus, op het bord.

De 2e wedstrijd, zonder Brent (licht gekwetst en veiligheidshalve aan de kant gebleven, volgende week gaat het om de knikkers in de VHV), werd zwak aangevat. Al snel liep de tegenstander uit naar 7-2 na 6 minuten, mede door enkele slordigheden in aanval met tegendoelpunten op counter.

Tijd om zich te herpakken en op wilskracht namen onze jongens het initiatief over en kon Floor halfweg, zelfs met een man in ondertal, de kloof dichten naar 9-8.

Verdedigend bleef het ondermaats en de tegenstander profiteerde om opnieuw een 15-11 voorsprong te nemen na 19 minuten. Hoewel onze jongens met technisch samenspel een aantal beauties scoorden, bleef het pijnpunt het verdedigende werk.

Uiteindelijk moesten de Elita Young boys het onderspit delven en met  21-17 gingen ze de boot in.

Weekje tijd en rust nu en hopelijk volgende week voltallig naar Neerpelt voor het duel om de 1e plaats in de VHV J16A kompetitie tegen het plaatselijke NeLo, aanvang eerste wedstrijd 10:00 uur ’s morgens.

Wie verzint het ,zo vroeg. Nog éénmaal “alles geven” volgend weekend en dan de boeken in voor de “examenwedstrijden”,…

Verdedigend werk aan de winkel op training, handbalwedstrijden worden niet zelden vooral in verdediging gewonnen en op training. (KD)