J18B kompetitie : J16 overwinnen Halloween blues tegen Izegem…

Zoals het vorige verslag eindigde, … met voor de meesten een Halloween tocht in de benen en voor sommigen een korte nacht(rust), moesten onze miniemen in de J18 kompetitie het terrein op tegen het ongeslagen Izegem.

Wegens een aantal geblesseerden (PJ en Wout) kon uiteindelijk met moeite een voltallige ploeg op het terrein gezet worden. De eerste wedstrijd zat iedereen duidelijk nog met lome benen. De inzet en goede wil was er wel, maar het ontbrak onze miniemen duidelijk aan frisheid, Izegem kon op tegenaanval geregeld scoren en onze jongens konden op geen enkel moment een vuist maken.

De hele wedstrijd liepen de Elita Young Boys achter de feiten aan. Een duidelijke 8-15 nederlaag stond na 25 minuten op het scorebord.

Duidelijk een pak werk aan de winkel voor coach Dirk tijdens de rust om de jongens op te monteren…

En het werkte. Onze jongens kwamen als herboren uit de kleedkamer, namen het heft in handen en bouwden geleidelijk een voorsprong uit naar 8-4 met mooie infiltraties.
De time-out van de tegenstander bracht opnieuw wat spanning in het spel (8-6), maar de vechtlust van onze jongens rendeerde. Stelselmatig liepen onze jongens verder uit tot 12-8, een voorsprong die niet meer uit handen gegeven werd en resulteerde in een 18-13 overwinning.

Proficiat aan onze jongens die het koppeke niet lieten hangen na de eerste wedstrijd en hun vechtmentaliteit opnieuw bovenhaalden. 2 op 4 tegen de leider, niet slecht. Merci ook aan onze “joker” !

Het zal volgend weekend, zaterdagnamiddag in Kortrijk op het VHV tornooi scherper moeten tegen het plaatselijke Kortrijk en Hasselt. 

Dus iedereen op training deze week ! (KD)