Onze jeugd beleefde een schitterende dag…

Zaterdag 30oktober werd opnieuw een Elita-dagje. Omstreeks 10uur werden al onze trainers in Lebbeke verwacht. Samen met Marc wisselden we onze gedachten uit en dan trokken we de zaal in om het in de praktijk ook uit te voeren en te bespreken hoe we alles aan onze gastjes moeten aanleren. Rond de middag vertrokken de meesten richting Buggenhout, want daar moest er of gefloten of gecoacht worden.

Eerst waren onze meisjes aan de beurt. Lang gelden dat ik deze bende giechelende dames heb gecoacht. Meteen zag ik dat iedereen er wel zin in had, maar anderzijds weten we dat we met allemaal meisjes tegen jongens spelen. Toch dacht ik bij mezelf, volgens mij moet het wel lukken om een punt te pakken, maar dit vertelde ik nog niet aan onze speelsters.

Denderbelle neemt meteen de beste start en komt al snel op voorspong. Onze meisjes staan er een beetje verslagen bij en er wordt te weinig naar de goal gegaan. Toch deden we het niet echt slecht en kon denderbelle vooral scoren op tegenaanval en van op afstand omdat Britt niet meteen doorhad wat ik juist bedoelde. Maar denderbelle was te snel.

Het 2de kwartier was helemaal anders, iedereen begreep nu wel wat ze moesten doen en dit loonde. Denderbelle was niet echt veel sterken als ons. Ze waren enkel sneller en hadden wat shotkracht achteraan. Hanne haar taak was de tegenaanval opvangen en dit lukte, Britt haar taak was de shotter uit de match houden; een sterke jongen, maar Britt geef hem de kans niet om de bal in zijn loop te krijgen en ook dit lukte. En dan was het enkel nog aan ons om in aanval te doen wat ik vroeg. Britt had dit zeer goed begrepen, inlopen zonder bal en dan pas krijgen. Hanne kreeg de taak om meer naar de goal te durven shotten en ook dit lukte, prachtig winkelhaak binnen. Nona liet zich op hoek 1 keer verslaan, maar een 2de keer lukte dit niet meer. Axelle kon af en toe de bal wegtikken en vocht voor elke bal, Julie hielde de boel achterin goed gesloten en Brabo liep zowat tegen een puur aan. Jantien kon de harde shots van Brabo tegenhouden en op deze manier maakten onze dames het superspannend. Hanne was moe omdat ze steeds die tegenaanval moest opvangen, maar moest toch blijven spelen. Ze kreeg zelfs een shot in haar maag, maar ook dit kon haar niet tegenhouden. In aanval was het vooral Britt die druk bleef zetten naar de goal en het Brabo heel lastig maakte, Hanne haar shots gingen goed binnen en plots stonden we gelijk. Nog 10sec te spelen en Buggenhout heeft balbezit, enkele meters voorbij de middenlijn wordt er een fout gemaakt, het enige wat we nog konden doen was van op die afstand naar de goal shotten. Hanne moest dit dan ook proberen en u kan het al raden, knap binnen!!!!! Gejuich, geroep, gelach en zelfs tranen, de eerste punten zijn binnen!!!!!

Fantastisch gespeeld en een heel sterke prestatie in verdediging. Jullie hebben deze match gewonnen door ijzersterk te verdedigen.

Dan waren pupillen 2 aan de beurt. De spelers van Aalst waren bijna 2keer zo groot en breed als ons, maar ik weet wat onze spelers kunnen. In aanval waren het vooral Victor en Stijn die zicht ontpopten tot 2echte “ploegspelers.” Victor kreeg de bal op pivot en als hij niet kon shotten, stak hij de bal door naar Ghust of Koenraad die goed kwamen ingelopen. Stijn gaf enorm goede passen naar pivot(Victor) en Victor werkte zeer goed af, ook in verdediging zag ik dat het goed zat bij Victor. Stijn ging op middenman zijn verdediger goed voorbij en gaf dan zijn bal af als hij niet zelf kon gaan hopelijk blijft hij op deze manier zijn ploeg een trapje hoger brengen want er was mooi handbal te zien. Aalst wist niet goed wat te doen en wij deden heel goed wat ik gevraagd had. Enkel zijn jullie teveel bezig met doelpunten maken. Je kan enkel winnen als je als ploeg speelt en dit deden Stijn en Victor deze keer heel goed. Wie de goal maakt is niet belangrijk! In verdediging hadden we het moeilijk met de overdraai beweging van 1speler en Ghust kreeg het 2de kwartier de taak om hem zo weinig mogelijk de bal te laten krijgen en dit deed hij echt zeer goed. De speler van Aalst kon bijna niet meer scoren! Ghust heeft hier wel zijn tand voor moeten opofferen.

Jullie hebben allemaal zeer goed gespeeld en zullen nog goede resultaten halen als jullie spelen zoals een echte ploeg! Proficiat allemaal.

Dan was het aan pupillen 1.

Deze week moesten we het tegen de meisjes van waasmunster opnemen. Ze spelen buiten competitie en hebben dus wel wat grote krachtige beweeglijke spelers maar wij zijn het gewoon om te werken op onze benen en dit lieten we dan ook meteen zien. We namen meteen de beste start en kwamen al snel op voorsprong door ons heel goed samenspel. Onze mannen waren ook zeer attent in verdediging zodat alle pogingen richting doel werden afgebroken door vooral enorm goed naar die bal te verdedigen(knap hoor Wout). Het is mooi om te zien hoe dikwijls jullie zuiver die bal wegtikken. Het was dan ook een plezier voor de mensen op de tribune om jullie te zien spelen, want Waasmunster was echt wel niet zo zwak. In tegenstelling tot vorige week was er bijna geen enkele slechte pas en zelfs tegenaanvallen tot over de helft van het veld werden perfect in de handen gegooid, vooral door Jarne. Mooie spelfasen en het afwerken van jullie kansen zorgden ervoor dat dit een mooie wedstrijd werd. Er werd bijna niet gemist en ook Floor speelde voor het eerst dit seizoen op niveau, eindelijk nog eens een goede match van hem en dit deed deugd! Ook samenspelen met onze pivot lukte zeer goed en Yoran werkte goed af. Yari deed het uitstekend in de doel. Robben zijn man tegen man beweging was deze keer zeer goed en meermaals was hij zijn verdediger voorbij, enkel de afwerking is nog iets moeilijker. Brent was zoals het hele seizoen al zeer sterk in aanval en verdediging. Ook Koenraad kreeg enkele speelminuten en kon scoren van op pivot. Er was deze match niet 1 zwakkere speler op het veld, iedereen was echt zeer goed.

De sfeer was goed, iedereen helpt elkaar en jullie spelen voor en met elkaar, goed gedaan!

En toen was ik wel een klein beetje blij dat het coachen voorbij was : ) en met een zeer tevreden gevoel kon ik aan mijn eigen match beginnen welke we dan ook wonnen!

Dit was zeker een geslaagde Elita-dag. Proficiat aan iedereen.

Ilse