VHV J16: Gehavende ploeg blijft verbazen (8/02/14)

Onze J16, momenteel 2e,  dienden zaterdagnamiddag de handschoen op te nemen tegen Don Bosco Gent en Izegem, de 3e in de stand. Door de vele blessures (Brent, Floor) en een aantal speler net terug uit revalidatie en ook nog geen 100%  (Robin, Jarne, PJ) waren de verwachtingen eerder laag, 

een 4 op 8 zou al een succes zijn. Mattias, Stijn en Koenraad zorgden voor de nodige versterking  en deden het uitstekend – ook hier werpt het meespelen in de hogere J16 kompetitie zijn vruchten af.

Over de wedstrijden kunnen we kort zijn. De eerste tegen Don Bosco Gent was een holderdebolder match van slechte passes, gemiste kansen en slordig spel van beide teams.
Een geluk dat Robben de laatste 15 seconden de turbo opendraaide en al dribbelend het hele terrein overstak om toch een 8-8 gelijkspel uit de brand te slepen.’t Is toch altijd iets, hun eerste wedstrijd…
Izegem, met een ruime delegatie van 15 spelers afgezakt, zag het graag gebeuren en nam zelf al vlug de maat van Gent (16-7 en 16-10).

Onze jongens begonnen tegen Izegem , fysiek veel gestalte en sterker, opnieuw niet goed, 1-3 en 3-6… Onze tegenstander moest winnen om de kloof in de rangschikking te dichten en deed er alles aan, maar het bleek onvoldoende. Waar ze het vandaan haalden, ik weet het niet,  maar op karakter en met mooie aanvallen dichtten onze jongens snel de kloof naar 7-7, alles werd gestopt in verdediging, om vervolgens uit te lopen naar 11-8 op 3 minuten van het einde. Via 2 snelle tegenaanvallen werd het nog reuze spannend, 11-10, 12-11 en dan stopte Jari hun laatste overhaastte doelpoging in de laatste 30 seconden, BAZINGA !
Euforie op het plein bij de spelers en bij een pak “gestresseerde” ouders in de tribune.

De volgende wedstrijd tegen Gent ging een pak vlotter, 15-7 winst. Nu al 5 op 6.

De laatste wedstrijd tegen Izegem mocht toen zelfs verloren gaan, de kloof in de rangschikking bleef behouden.
Ah nee, met het vooruitzicht op frietjes met curryworst, klaargemaakt door ons bedrijvige Brigitte, besloten onze jongens de puntjes op de i te zetten. Izegem werd in verdediging uitstekend afgeblokt, onze jongens speelden volwassen, geduldig loerend op een opening, en slim hun  match.
Wat de tegenstander ook probeerde (platte 6, schuiven met spelers, …), de Elita Young boys lieten zich niet afstoppen. De 11-5 winstcijfers spreken voor zich en het vreugdedansje na het laatste fluitsignaal sprak boekdelen. 7 op 8, super !

Ik denk dat ik uit naam van trainers en alle aanwezige ouders en sympathisanten mag zeggen dat we trots mogen zijn wat dit ploegske vandaag gepresteerd heeft op het plein. Proficiat aan Jari, Yoran, Steven, Mattias, Robben, Koenraad, Wout, PJ, Stijn, Jarne, Robin en supporter Brent.

En hopelijk worden de 40+ verorberde curryworsten goe verteerd met nog nen dikke merci aan de kok van dienst !(KD)