Zaterdag 17 november Kadetten – HKW Waas 2

Zaterdag 17 november speelden onze kadetten jongens hun laatste wedstrijd in de Oost Vlaamse competitie tegen HKW Waas 2.De kadetten werden aangevuld door een 3-tal miniemen. De hele ploeg had er zin in, de benen werden nog eens goed gesmeerd, veters dubbel gesnoerd en met op geheven hoofd begonnen onze jongens aan hun wedstrijd.  Heel wat volk was komen opdagen, leuk voor de jongens om voor een goedgevulde tribune te mogen spelen. Bedankt supporters !!

Beide ploegen waren aan elkaar gewaagd, de score ging gelijk op. Na een kwartier spelen stond het 9-9. Mooie passages aan beide kanten. Na 20 minuten keerde het tij, Waasmunster kon een gat in onze verdediging slaan. Wij begonnen meer schoonheidsfoutjes te maken wat leidde tot balverlies. Waasmunster maakte gebruik van deze situatie om hun voorsprong verder uit te bouwen. De trainer zag dat hij moest ingrijpen, even een Time-Out aanvragen, tijd om de jongens wakker te schudden.

Elita begon opnieuw beter te spelen, meer druk te zetten, snellere combinaties te tekenen, maar Waasmunster bleeft de betere. De eerste helft werd afgefloten bij een 15-17 stand.

De tweede helft werd aangevat met meer overtuiging en moed, na 5 minuten stonden we 2-6 voor.

Niet meer uit handen geven is de boodschap. Combinaties en communicatie verliepen beter, we waren sneller en accuraat en de keeper zette zich schrap tegen elke bal die nog maar in zijn buurt kwam.

De voorsprong bleef behouden. De jongens van Waasmunster begonnen meer fouten te maken en deze keer kunnen zij geen antwoord meer bieden aan onze acties. Eindstand: 17-11

YES WE CAN !!!!  Bedankt jongens (KDR)

Vanaf januari komen de kadetten uit tegen de beste ploegen uit West Vlaanderen.