Liga 1 ploeg bekert verder…

Onze jonge Liga1 ploeg stond vanavond al voor een nieuwe uitdaging in de 3e ronde van de beker van België. Nu met een thuismatch tegen HHV Meeuwen, een ploeg uitkomende in dezelfde reeks en we dus nog 2x zullen treffen in kompetitieverband dit seizoen.

Ondanks een avondwedstrijd midden in de week waren toch behoorlijk wat supporters afgezakt naar de sporthal te Lebbeke – zie foto.

Voor onze jonge ploeg en trainers een eerste serieuze testcase voor de start van de kompetitie komend weekend. Het wedstrijdbegin was gelijk opgaand, na 10 minuten stond een 5-5 op het bord, van 8-5 na een kwartier ging het naar 10-9 na 23 minuten.  Meeuwen slaagde er echter niet meer in nog te scoren in de 1e helft dankzij o.a. een secuur verdedigende doelwachter, waardoor bij rust onze jongens de kleedkamer indoken met een 14-9 voorsprong. Een eerste kloofje.

De 2e helft startten onze jongens furieus met een 17-9 en 20-11 stand na 10 minuten. Een kloof die Meeuwen niet meer dicht kreeg. Het verschil bleef op 9 doelpunten (22-13, 26-17) en uiteindelijk kon Elita1 de wedstrijd winnend afsluiten met 29-18 winstcijfers.

In de 4e ronde treft Elita hoogstwaarschijnlijk opnieuw in Lebbeke St-Truiden, uitkomend in 2e nationale, maar meer info naar datum, plaats en tegenstander volgt nog.

Dit weekend, zaterdag 16 september om 18h00 staat de eerste kompetitiewedstrijd op het programma met de verre en moeilijke verplaatsing naar Achilles Bocholt. Alle supporters en sympathisanten op post om onze ploeg aan te moedigen !

Speelden voor Elita o.l.v. Patrick en Dary : Jelmer, Jarne, Gerben, Brent VD, Pieter-Jan, Robin, Matthias, Brent VDV, Yoran, Dries en jari. Robben en Nicolas zorgden voor de nodige morele ondersteuning. (KD)