Liga 2 presenteert zich aan het thuispubliek

Na de moeizame competitieopener van vorige week wachtte deze week onze eerste thuismatch van het prille seizoen. Omdat onze tactiek van de versterkingen geleidelijk aan te brengen niet echt bleek te werken hadden we dit keer maar beslist om ze er allemaal in een keer in te gooien. Alleen Tom zijn Aziatische promotour werd nog verlengd (naar verluidt is de truitjesverkoop van de liga 2 in de bezochte landen met 300% gestegen). Sander en Thomas hadden dan weer een geslaagde hoogtestage achter de rug en de man van glas was voldoende hersteld om aan te treden deze week. Met de nodige versterkingen uit de J18 konden we ditmaal zelfs met 14 spelers aantreden. Het publiek was dan ook talrijk opgekomen om al deze toppers aan het werk te zien (Dat het publiek vooral bestond uit onze eigen vrouwen en kinderen is slechts een bijzaak).

Met Welta Mechelen als tegenstander, dat vorige week de competitie opende met een verbluffend aantal van 38 gemaakte goals, beloofde het natuurlijk geen gemakkelijke match te worden. Dit vertaalde zich ook in de beginfase. Via een 7-4 na 10 minuten en een 10-7 tussenstand na een kwartier hield Mechelen al bij al vrij makkelijk gelijke tred. Dan vonden we het echter genoeg geweest en onder impuls van Dimi, de lobkes  van Yoram en Lieven, die vorig jaar topschutter was in liga 1, werd een 8-0 tussenspurt geplaatst tot een 18-7 tussenstand na 25 minuten. De volgende vijf minuten werden rustig uitgespeeld naar een 19-9 tussenstand.

Ik wil uit deze eerste helft wel nog enkele hoogtepunten extra in de kijker zetten. Lieven had reeds drie goals gemaakt waardoor hij toch wat overmoedig werd en zelf met zijn rechterhand begon te gooien. Al ging dit hem duidelijk minder goed af dan de twee handen van vorige week. Lars die maakte er dan weer een sport van om op tegenaanval de passen naar zijn eigen ploegmaats te onderscheppen. En als laatste een speciale vermelding voor Laurens. Ik denk dat de envelop met de Oscarnominatie ondertussen wel al onderweg zal zijn na een schitterende duik op tegenaanval. Ook de retoriek achteraf waarin hij benadrukt dat hij wel degelijk geraakt werd is iets voor de betere filmarchieven.

Over de tweede helft kunnen we een pak korter zijn. De druk was er een beetje af waardoor de wedstrijd eigenlijk heel rustig verder kabbelde naar een 31-19 eindstand waarbij wij Laurens danken voor de 30ste goal. Van ons mag hij die alle weken maken. Sander ging ook nog verwoed op zoek naar zijn eerste treffer maar die plateau wordt nog tot volgende week gespaard. De rustige tweede helft zorgde er wel voor dat onze jongeren uit de J18 ook hun speelminuten konden maken en het moet gezegd dat zij zeer goed hun mannetje stonden.

Om deze klinkende overwinning te vieren werd dan ook vol overtuiging de derde helft ingezet. Al moet ik toegeven dat ook daar nog verbeteringen te maken zijn. Doseren lijkt mij het codewoord voor de toekomst.

Speelden voor Elita: Fre(g), Gust(1), Arthur (3), Mathan, Lars(6), Laurens(3), Dimi(6), Thomas, Sander, Lieven(6), Yoram(3), Ziggy(2), Maarten, Joerie(1)

Verslag: JS