Liga 1 wint overtuigend in Neerpelt

Onze jonge ploeg, bestaande uit 10 spelers, heeft zaterdag in de vroege avond in het Dommelhof te Neerpelt met veel maturiteit zijn 1e wedstrijd in Liga1 overtuigend gewonnen.

Korte samenvatting van de debatten :

Nelo, jong maar met veel gestalte in de ploeg, stond met 14 man onze jongens op te wachten. Na een wat aarzelende start van de Elita zijde met 3-1 cijfers na 6 minuten, kwamen onze jongens al snel onder stoom en konden al snel het kloofje dichten. De wedstrijd ging gelijk op, 6-6 na 11 minuten, 9-9 na 19 minuten.
Een eerste klein kloofje volgde voor Elita, 10-12, wat leidde tot een 12-14 ruststand. Nog niets beslist uiteraard. Konden onze jongens fysiek dit tempo een uur uithouden? In de kleedkamer werden de nodige afspraken gemaakt onderling, defensief en offensief.

De 2e helft startte Nelo opnieuw furieus en kon na 5 minuten de bordjes opnieuw gelijktrekken, 15-15. Onze beide hoeken moeiden zich nu ook succesvol in de debatten wat opnieuw leidde tot een 15-18 voorsprong. De openingen in de Nelo verdediging werden meermaals gevonden waardoor het verschil uitgediept werd tot 16-21 na 13 minuten. Jarne moest dan noodgewongen naar de bank om enige minuten te bekomen van een 2e “pjeirebeet” op het bovenbeen, Nelo kwam nog dichter tot 20-22 na 20 minuten. Met een opgelapte Jarne werd de kloof opnieuw 5 punten, 20-25 na 23 minuten. Het werd nog eventjes spannend toen ook Brent VDV een stevige por te verduren kreeg tegen de schouder en van het terrein moest.
Nelo schakelde over naar een man op man verdediging de laatste minuten, maar Elita liet de voorsprong niet meer uit de handen glippen. Het verlossend eindsignaal weerklonk bij een 23-28 stand.

Meerdere uitblinkers kunnen vernoemd worden, maar het collectief verdient een terecht applaus. Iedereen vocht voor zijn ploegmaat, trok gaten, dichtte gaten, samen met een uitstekend sluitstuk in doel. De 0 is van het bord nu en de Liga 1 ploeg kan met veel vertrouwen naar de derby tegen Waasmunster uitkijken.
Afspraak volgende week zaterdag 7 oktober, sporthal Lebbeke, om 20h15. Supporters en sympathisanten op post !

Speelden voor Elita Liga o.l.v. Patrick en vocale ondersteuning van Robin op de bank: Jarne, PJ, Brent VD, Brent VDV, Jelmer, Matthias, Yoran, Jari, Dries en Maarten. (KD)