Ondanks beresterke 2e helft verliest Liga 1 met gevolgen

De Liga 1 ploeg ontving zaterdagavond voor hun eerste thuismatch Callant Tongeren, voor velen één van de favorieten in de reeks. Opnieuw een stevige uitdaging voor onze jonge ploeg.

Onze jongens startten met veel goede moed maar het stugge en hard verdedigende blok van Tongeren bleek de hele 1e helft moeilijk te ontwrichten. Na 12 minuten stonden 1-5 cijfers op het blad. Tongeren bleef de verdere 1e helft rustig baas met een duidelijke 6-14 ruststand. Een afstraffing dreigde…

Na ongetwijfeld een donderpreek tijdens de rust, kwamen onze jongens als herboren uit de kleedkamer. In 5 minuten tijd werd een tussensprint geplaatst van 5-0, waardoor het verschil naar 3 doelpunten teruggebracht werd. De coach van Tongeren nam wijselijk zijn time-out waarbij het er bepaald niet stil aan toe ging.
Tongeren herpakte zich, het verschil bleef verder op 3 doelpunten, de aansluitingstreffer van onze Liga1 ploeg kwam er verschillende keren net niet uit, maar de ploeg speelde duidelijk met meer snelheid, overleg en lef.

In de 54e minuut sloeg het noodlot echter toe. Robin kwam bij een contact ongelukkig neer en al snel was duidelijk dat hij de wedstrijd niet kon verderzetten.
Uiteindelijk werd de wedstrijd met 18-22 cijfers verloren. Een meer dan verdiend applaus van de aanwezige supporters volgde voor onze zichtbaar aangeslagen jongens.

Met opnieuw een speler uit (het verdict, maandag vernomen, is hard, voor meerdere maanden out) loopt de ziekenboeg bij de Liga1 ploeg behoorlijk over. Het wordt echt puzzelen volgend weekend voor beide trainers. De kelk moet blijkbaar tot de bodem geleegd worden…

Speelden voor Liga1 o.l.v. Patrick en Dary: Yoran, Jarne, Brent VD, Jari, Brent VDV, Robin, PJ, Matthias en onze meer dan verdienstelijke J18 spelers Gust en Arthur.

Verslag: KD