Ook Liga 2 opent de debatten

Voor de competitieopener mocht de liga 2 zich opmaken voor de verplaatsing naar de groene long van Antwerpen, het mondaine Brasschaat.

In het tussenseizoen werden enkele versterkingen voor de liga 2 aangetrokken. We hebben er echter voor gekozen om deze geleidelijk aan in te passen. Sander werd dus nog op hoogtestage gestuurd om enige bijkomende massa te kweken (gedaan met op het gemak in de goal te staan), Tom werd op een Aziatische scoutingsopdracht gestuurd en van Yoram hebben we ontdekt dat hij inderdaad echt van glas gemaakt is. Thomas als oudgediende werd dan nog even bijkomende rust gegund (rust voor ons of voor hem?). Met de recuperatie van Dimi, die teruggeroepen werd van wereldreis, de inbreng van Lars, die zijn dikke banden terug heeft ingewisseld voor de handbalschoen en Lieven, vorig jaar topschutter van de liga 1, werden de eerste versterkingen wel al aan het publiek voorgesteld. Door Gust en mees die ons van uit de J18 kwamen versterken en Bart die het spelersplunje nog eens aantrok konden we toch met 9 veldspelers vertrekken.

Over de wedstrijd zelf kunnen we, enkele zeldzame hoogtepunten niet te na gesproken, kort zijn.

Na 10 minuten hadden we onszelf op een 3-6 voorsprong geplaatst. Door te laks verdedigen en een nog niet zo vloeiend aanvalsspel lieten we Brasschaat terug in de wedstrijd komen. Gemiste kansen en slechte passes stapelden zich op en de spelverdeler van Brasschaat wandelde rustig door onze verdediging wat leidde tot een 11-11 stand na 20 minuten. Door een 0-4 tussenspurt in de laatste twee minuten voor de rust kon er echter toch nog naar de kleedkamer getrokken worden met een 12-17 ruststand. Nog even vermelden dat Lieven, zoals reeds eerder aangehaald topschutter in liga 1 van vorig jaar, in de eerste helft reeds zijn rekening bij de liga 2 opende met zijn beroemde tweehandsshot (Dat dit zijn enige goal van de wedstrijd was zal voor de rest niet in dit verslag vermeld worden).

Wie gedacht had dat dit alles zou inspireren voor een beter tweede helft kwam bedrogen uit. Hetzelfde spelbeeld zorgde er voor dat de stand na een kwartier in de tweede helft 20-20 aanduidde. Bart achtte het dan echter genoeg geweest en pakte uit met een shot uit stand dat, hou u vast, via het hoofd van Lars, de paal en de rug van de keeper in het doel verdween. Gezien onze uitstekende fysiek konden we van hier onze eindspurt inzetten. Wat uiteindelijk resulteerde in een 25-29 eindscore.

Ondanks het roestige aanvalsspel (als ik de spieren voel de dagen na de match was niet enkel het spel roestig) en de veel te open verdediging werd al bij al toch een verdiende zege geboekt.

Met leuzen als, slechter kan toch niet meer en volgende week beter wordt er dan ook vol verwachting uitgekeken naar de eerste thuismatch van volgende week tegen Welta.

Speelden voor Elita: Fre(g), Dimi (9), Mees, Gust(4), Joerie(4), Ziggy(3), Lars(4), Lieven(1), Laurens(3), Bart(1)

Verslag: JS