wedstrijdverslag: Dendermonde – Elita miniemen 2

Al onze pupillen spelers hadden net 3kwartier het beste van zichzelf gegeven en een uur later mochten ze nog eens aantreden bij de miniemen. Een groot stuk van ons miniemen zaten namelijk in Kortrijk. Tegen een zeer groot maar niet echt beweeglijk Dendermonde deden ze het gewoonweg subliem. Met pupillen sloegen we er toch in om dendermonde niet over ons te laten lopen. In verdediging was het geweldig om te zien dat jullie je mannetje konden staan tegen gasten die 2koppen groter en veel krachtiger waren. We bleven niet op onze 6meter staan en durfden toch vooruit verdedigen. Nu zien we duidelijk dat die jaren trainen op ver verdedigen resultaat hebben. Natuurlijk gaan ze iemand zoals Floor en Yoran op kracht voorbij maar niet op beweeglijkheid. Op tegenaanval kon men ons meestal kloppen. Ook de overdraai van de grote opbouwer van Dendermonde (Robin kwam nog niet tot aan zijn schouder) konden we moeilijk stoppen. Toch zijn we er in geslaagd hem meer dan eens goed tegen te hoden.

Aangezien Jarne wat last had aan zijn voet, besloot ik hem toch niet meer om het veld te zetten. De uitslag was op dat moment nochtans zeer spannend. Floor nam zijn plaats in en deed dit de 2de helft veel beter dan de eerste helft. Hij ontving zijn bal goed in beweging en probeerde dan door te gaan. Robin werkte naast Floor 2 keer zeer goed af op hoek.

Op 2 shots na werden al hun afstandshots gepakt door onze keeper. Verder werd er enkel van op 6m gescoord. In aanval was het zeer moeilijk voor ons, vooral Jarne DD zette de eerste 20min een prachtprestatie neer. Met 5spelers bleef Dendermonde op cirkel verdedigen en nog lukte het hem af en toe om in beweging ertussen te vlammen. Zelfs enkele mooie afstandshots gingen binnen. Wat kun je meer doen als er 5 grote gasten voor u neus op de 6m staan? Zoveel mogelijk bewegen zonder bal en proberen snel aan te vallen zodat ze de tegenstander geen kans krijgt om op die cirkel te gaan staan. Lotte -die toch nog niet lang handbal speelt- liet zich op hoek 1 keer beetnemen, maar nadien liet ze dit niet meer gebeuren, Najade zocht tussen die grote mannen als fijn ding steeds die opening op pivot. Ze kreeg regelmatig de bal, maar probeer dan u maar eens naar de goal te draaien als je 15kg minder weegt…

Als je weet dat Yoran zelfs met zijn lengte onze middenman was dan kunnen we enkel zeer tevreden zijn met deze uitslag. Kortom jullie deden het fantastisch en met opgeheven hoofd konden jullie het veld verlaten.

Proficiat allemaal!

(Blijkaar ben ik al niet meer mee met de tijd, want toe ik vroeg: Hoe is het met u paardenbeet antwoordde Jarne : “das geen paardenbeet maar nen ‘BILLIE’ of zoiets…)