Wedstrijdverslag Elita – Kortrijk

Het was duidelijk dat Lebbeke goed opgewarmd was, want Elita startte de wedstrijd onmiddellijk in overdrive. Gesteund door de nieuwe uitrusting, ging het onmiddellijk van 3-0 naar 5-1 in de 11e min. Sander bewees dat hij de verre shots op doel de baas kon en onze verdediging, onder leiding van Sam, stond er als een huis zeker wetende dat bij Kortrijk de topschutter uit de reeks, Janczyk, meedoet. Deze Janczyk was ook ook de enigste die de verdediging kon verschalken in de eerste 20 min. In aanval werd er mooi en variërend gespeeld, ten toonde Lieven dat hij een “gouden” arm heeft. Ook Bert toonde zijn schutterskwaliteiten en zo ging het van 5-1 naar 7-4 in de 17e min. Maar de bezoekers gaven zich niet gewonnen en dit tezamen met een paar domme balverliezen werd het 8-8 in de 21e min. Alles was te herdoen.

Maar Elita toonde zijn weerbaarheid en vocht zich terug via Dimitri en de 2 Kristoffen, die nu ook de weg naar het doel gevonden hadden. Dit resulteerde in een 15-11 ruststand.

Na de koffie bleek dat sommige jongens door hun beste conditionele pijlen door zaten, en we kende weer onze zwakke 10 min. Het ging van 17-14 in de 35e min naar 18-19 in de 48e min. Gelukkig vermanden ze zich terug, en onder de vocale steun van de supporters werd deze achterstand weggewerkt door Siegfried en via Kristof R. omgezet in een voorsprong 20-19 in de 54e min. Het was duidelijk dat het een spannend eind ging worden. Kortrijk kon steeds gelijkmaken en met nog 3 min te spelen stond het 21-21. Maar Laurens en Bert toonden hun koelbloedigheid en zo werd het een nipte maar verdiende overwinning. Nu is het volgende week weer thuis tegen Izegem en hopelijk kunnen we onze overwinningsreeks verder zetten.

Speelden voor Elita : Sander Tirry, Frederik Rottiers, Bert Marissen 6, Moeyersoons Siegfried 2, Moeyersoons Dimitri 2, Lieven Van Damme 4, Tom Phillips , Kristof Stadsfeld 2,Sam Van Praet, Christoph Rombouts 4, Vanden Steen Bram, Laurens Delanoeye 3, Sebastien Vanden Bussche, Gert-Jan De Vis.

Jo.