De avonturen van een handbalploeg op Eurofest – deel 3

DSC02572 DSC02579 DSC02582 foto 2 foto 5Vrijdag morgen mochten we een beetje uitslapen aangezien de eerste wedstrijden pas om 10u werden gespeeld. Onze M97 moesten vandaag tweemaal aan de bak. De eerste wedstrijd tegen het Sloveense Mokerc was een leuke match waar onze mannen de mogelijkheid hadden om een aantal keer uit te lopen, maar dit helaas niet steeds lukte (gemiste penalty’s, open kansen,…) Met de rust bedroeg de achterstand nog één goal (penalty van Mokerc op de lat, maar terugspringende bal verdwijnt in goal), maar gaandeweg werd duidelijk dat we de kloof niet gingen kunnen dichten. Uiteindelijk strandden we op 10-15. Lichte ontgoocheling, maar toch ook het besef dat er meer uit te halen is. Anderhalf uur later moesten de M97 dan terug aan de bak tegen het Slovaakse Bratislava (een topclub in de handbalwereld). De tegenstander was fysiek groter en sterker, maar we werden de eerste helft zeker niet weggespeeld. Het werd een fysieke veldslag. In de eerste helft nog een beetje onder de indruk (3-8), maar in de tweede helft deed de hele ploeg mee. Alle spelers deden hun duit in het zakje en scoorden hun doelpunt. De tweede helft verloren we zo met één goaltje. Met opgeheven hoofd en met pijn in alle ledematen verlieten de gladiatoren het veld. Achteraf kregen ze veel goede kritiek over de inzet en snelheid van hun spel. Zelf de verantwoordelijke van de Slovaakse handbalbond kwam ons persoonlijk feliciteren. De wedstrijd werd opgenomen en levert zeker goed materiaal om volgend seizoen verder te werken..

Onze jongsten trokken weer naar buurstad Koper voor hun wedstrijd tegen het Italiaanse Tavarnelle (Palermo). De Italianen versieren in de eerste helft vijf penalty’s en leidden zo met de rust (3-6). Nadien herpakten onze jongsten zich schitterend in groep en sleepten ze de overwinning alsnog uit de brand.

De M00 hadden op het eerste zicht een haalbare kaart tegen Slovenj. Fysiek waren we de gelijke, en aanvankelijk leek het dat we met ons snel spel de bovenhand zouden halen. De wedstrijd werd gespeeld op de lokale parking waar een mat werd over gelegd. Dribbelen en botspassen werken hier niet goed, en dat had de coach hen ook goed gebrieft. Helaas vergaten ze dit plots, raakten gefrustreerd en het snelle handbal was ver weg. De tegenstander liet dit niet aan zijn hart komen en won met 17-22. ’s Avonds dan even naar de Miss en Mister Eurofest verkiezingen gekeken, maar geen van onze binken raakte door naar de finale. Morgen vroeg aan de bak, dus tijdig de deur dicht (??!!) en in bed.

Zaterdagmorgen was de eerste wedstrijd al om 08.00u. Iedereen dus vroeg uit de veren om de M00 te zien spelen tegen het Servische Slederevo. Eerste uit onze poule, allen de gestalte van Gust dus winnen was moeilijk. Tonen dat we als ploeg voor elkaar kunnen werken en met elkaar spelen was de boodschap. Het vroege uur had echter met de biologische klok van onze jongens gespeeld, dus het werd een wedstrijd van pompen of verzuipen.

Om 8.40u waren dan de M97 aan de beurt tegen het Oostenrijkse Funfhause, de leider in de poule. Fysiek sterk en snel konden onze mannen toch af en toe een prik uitdelen. Ook hier werd elk foutje afgestraft, maar in de tweede helft hielden we terug gelijke tred (11-17). Nadien werd er een uurtje samen gezeten om in groep volgende seizoen voor te bereiden.

Om 10u40 spelen onze M01 tegen het lokale Koper 2013.

In de namiddag genieten van de zon, de zee en een aantal wedstrijden. En dan op naar de halve finale met de Belgen???