KHT Roeselare kegelt Liga 1 uit de Beker

Voor de 4de ronde van de Beker van België moesten we ons verplaatsen naar Roeselare, land van Rodenbach, maar Nicolas dronk een Cornet. KHT Roeselare staat op een gedeelde 2de plaats achter onze broeders van de Liga 2!  De Roeselarenaren startten met een voorgift van 3 goals.

De eerste helft verloopt heel gesloten langs beide zijden.  Het thuisvoordeel speelt echter een beslissende rol.  Handballen zonder ‘col’ blijkt echt wel geen makkie! Verschillende shots op doel zoeven over of langs de goal.  De ‘bezochten’ profiteren van deze situatie en lopen beetje bij beetje uit.  We gaan rusten met een bedenkelijke 11-5 achterstand.

Het tij keert echter niet.  De bizarre bal zonder lijm maakt nog steeds vreemde capriolen.  De frustratie in verdediging en aanval wordt stilaan zeer complex.  De ploeg lijkt radeloos en vindt geen oplossingen om door de stugge 6/0 verdediging te geraken.  Hoewel, ondanks alle strijdlust, de tweede helft gelijk opgaat (11-11), beslist de achterstand uit de eerste helft de wedstrijd in het voordeel van KHT Roeselare.

Voor onze jonge ploeg was het al bij al toch een fijne ervaring om tot in de 4de ronde van de BvB te geraken.  Of Roeselare kan stunten tegen Initia Hasselt valt zeer te betwijfelen, maar onze Liga 2  zullen ze, komende zaterdag, maar al te graag over hun knie leggen…

Speelden voor Liga 1: Jari(g), Dries(g), Jarne(4), Gerben(1), Brent VD(2), PJ(4), Nicolas(1), Matthias(1), Brent VDV(1), Yoran(2)

Verslag: VOS