Bocholt – Liga heren: een verbeten strijd (15/2/14)

Als eerste wedstrijd van de Play Offs moest Elita direct naar het verre Bocholt, leider in de andere reeks (Liga Oost). Het beloofde geen makkelijke wedstrijd te worden, en de trainingen de laatste week stonden dan ook op het scherpst van de snee.

Elita begon zeer geconcentreerd aan de wedstrijd, stond goed collectief te verdedigen en verhinderde dat Bocholt tot scoren kwam. Zelf werden de snelle aanvallen succesvol afgerond en zo stond het 2-6 na 10 minuten . Het collectieve en viriele spel sprong wel in het oog van de scheidsrechters. Vooral de pivot die iets groter was dan onze verdedigers werd goed aangespeeld door de Bocholtse aanvallers. Te dikwijls werd geoordeeld dat hij foutief werd afgestopt waardoor we telkens 2 stafminuten kregen.

Onze jongens bleven de wedstrijd controleren, liepen 5-10 uit ((21ste min) maar door de 10 minuten numeriek ondertal in de eerste helft, waarvan 8 in de laatste 12 minuten, kon de tegenstander terugvechten. 10-12 met de rust.

In de tweede helft was het spelbeeld ongeveer gelijk. Elita controleerde de wedstrijd, maar kon Bocholt niet definitief uittellen. We openden goed (12-17 na 8min). Dit keer waren het vooral de persoonlijke fouten, slecht afgewerkte tegenaanvallen en balverliezen die de tegenstrever in de wedstrijd hield.(16-20 na 16min) Uiteindelijk moest Bocholt zich toch gewonnen geven en werd de kloof uitgediept(18-24 na 23min). Eindstand 22-26

Bedankt aan alle supporters die onze ploeg een hart onder de riem staken. Ondertussen heeft Roeselare punten verloren op ‘t Noorden. Dit heeft als gevolg dat we alles terug in eigen handen hebben.

Voor Elita Fré Rottiers en Kwinten Thirry, Bert Marissen (6), Siegfried (4) en Dimitri (3) Moeyersoons, Joeri Saerens (7), Jeroen Schuddinck (1), Nicolas Rottiers, Sigvard Laurent, Tom Philips (4), Reinhoud Van Ransbeeck, Dominique Goossens, Christophe Rombouts, Thomas Janssens (1)