Elita heren: opdracht volbracht 2de plaats in Liga

Zaterdag speelden onze senioren hun laatste competitiewedstrijd van dit seizoen. Welta Mechelen had niets meer te winnen of verliezen, voor Elita betekende winst mogelijk uitzicht op de 2de plaats. De wedstrijd begon heel snel en evenwichtig, met na 7 minuten al een 5-5 stand op het bord. Daarna plaatste Elita een tussenspurt en liep snel uit naar 9-5 (10de min). Onze heren verloren echter hun efficiëntie en brachten Welta terug in de wedstrijd. 15-13 aan de rust.

De tweede helft begon erg zenuwachtig en Welta klampte aan tot 18-17 na 9 minuten. Met 4 goals in 2 minuten leek Elita zich definitief los te wrikken van de tegenstrever, maar Welta gaf zich niet over. Het bleef aanklampen, mede door mindere afwerking en balverlies aan Elita zijde. Uiteindelijk kwam het verlossende eindsignaal en behield Elita de overhand. (29-27 )

Ondertussen kwam uit Eeklo de verlossende melding dat zij van Bocholt hadden gewonnen (31-22). Elita legt dus beslag op de tweede plaats. Nu wordt het uitkijken naar de eindfase van de play downs in 2de nationale. Met nog 2 speeldagen voorde boeg, moeten zich zeker 2 van de drie Vlaamse ploegen (Gent, St-Truiden en Nelo) zich weten te handhaven. Indien er minstens één Waalse ploeg zakt, dan komt er een extra stijger in de Liga. Vingers kruisen maar.

Voor Elita speelden: Frederik Rottiers,  Jonay Herera, Dimi(8) en Sigi(7) Moeyersoons, Bert Marissen(3), Joeri Saerens(3), Nicolas Rottiers, Sigvard Laurent, Tom Philips (6), Reinhoud Van Ransbeeck , Thomas Janssens, Laurens Delanoye, Brent Van Damme  en Christophe Rombout(2)