Evergem – Liga dames 13-17

Nadat onze dames vorige week Welta Mechelen lieten zien tot wat ze als ploeg in staat zijn was nu Evergem aan de beurt. Een match die we moesten winnen! Voor de match al meteen even paniek, want Ellen kon plots niet meespelen. Hoe gaan we dat hier oplossen? Dus was Kristel verplicht om zelf ook mee te spelen.

Net zoals tegen Mechelen werkten we als ploeg keihard. Op hoek deden Maren, Birthe en Najade hun uiterste best om de bal binnen de palen te krijgen, wat hun af en toe ook lukte. Op een gegeven moment werd er vanop hoek iets te weinig afgewerkt maar dit is zeker geen verwijt naar hun toe. Het is nu éénmaal een moeilijke positie om te scoren en als we hierop blijven trainen lukt dit wel. Ellen was er niet dus ging onze meest balvaardige speelster maar tegen haar hand op die positie staan. En hoe…het leekt wel alsof het voor haar niet uitmaakt.  Links, rechts, midden, Karen trek overal haar plan. Zelf scoren was voor haar moeilijker,maar dan laat ze gewoon de anderen scoren. Inlopen, man op haar trekken en de bal naar Phaedra spelen die op haar beurt knap in de ruimte liep en ging scoren. Phaedra speelde in mijn ogen haar beste match van het seizoen. Een hele wedstrijd lang speelde ze met lef, ging shotten wanneer het nodig was en maakte gebruik van de ruimte die ze kreeg. Naast haar had ze natuurlijk wel een ervaren speelster/coach die haar regelmatig vrij speelde maar dan nog moet je dit als middenman wel aanvoelen en zien gebeuren. In verdediging werkten we opnieuw als ploeg zeer goed samen. Maren liet zich man tegen man niet kennen, Phaedra had al gauw de beweging van de  opbouwer van Evergem door en deze kon haar maar af en toe passeren. Dan hadden we natuurlijk Severine die ons meermaals redde van een knap shot. De pivot van Evergem is niet slecht en wordt regelmatig aangespeeld. Dit werd ons door Kristel meermaals gezegd waardoor we extra aandachtig waren. Het was vooral Karen die hier de boel volledig gesloten hield. Het werk dat zij als laatste man verricht is ongelooflijk sterk. Als je kijkt naar de leeftijd van onze achterlijn gisteren dan is het echt knap wat ze presteren. Volgende week is Aalst aan de beurt en ook daar zullen we ons uiterste best doen. (IU)