J 14 grijpt net naast ticket Vlaamse finale (07/05/16)

Op Hemelvaartsdag streden 6 Vlaamse ploegen voor een plaatsje in de Vlaamse finale: Limburg vertegenwoordigd door Hasselt en Bocholt, Antwerpse ploegen Zandvliet en Sasja en de Oost-Vlamingen Evergem en Elita.

De jongens van Elita maakte eerst kennis met Zandvliet, een ploeg die dit seizoen geen enkele match verloor. Ze begonnen heel afwachtend aan de wedstrijd en al snel werden ze overrompeld door de grote en sterke spelers van Zandvliet. Maar de jongens van Elita vochten terug en werd de 8-2 achterstand 8-7. De motor van Elita kwam echter niet op volle gang en de eerste wedstrijd werd verloren met 14-10.

Tegen Bocholt stonden de jongens van Elita al veel scherper. Door efficiënt samenspel en een sterke verdediging werd er een kleine voorsprong opgebouwd die niet meer werd prijsgegeven. Er werd afgefloten met 9-11 winst, waardoor er verder moest gespeeld worden voor podiumplaatsen.

In de kruisfinale namen de Elitaboys het op tegen Limburgs kampioen Hasselt. Elita nam onmiddellijk het spel in handen en toonde dat ze sterker stonden dan de Limburgers, de eerste helft stonden ze dan ook verdiend 7-10 voor. De tweede helft liep in hetzelfde tempo verder en bij 12-8 leek het resultaat al gekend. Maar 4 penalty’s tegen en 2 minuten straftijd later kwam Hasselt langszij. De kopjes van de Elitaboys zonken steeds dieper en de fouten stapelden zich op. Eindstand 20-16 en geen Vlaamse finale voor onze jongens.

Tussen de wedstrijden door werden de supporters van Elita getrakteerd op lekkere zelfgebakken ‘Brigittekes’taart, een appreciatie voor alle ouders die elk weekend steeds chauffeur willen zijn. De spelers genoten van de gebakken balletjes. Een fijne traktatie!

Toch kijken we terug op een mooi seizoen. Vertrokken vanuit een ploeg met veel inzet en sterke afwerking, gegroeid naar samenspel en fysieke conditie en geëindigd met wilskracht en een stevige verdediging. De meesten worden volgend jaar J16, het wordt een mooie toekomst voor Elita!

J 14 – Ewout, Sander, Staf D, Staf S, Stijn, Lars, Thomas, Maxim, Bram, Mauro, Connor en coaches Nicolas en Gert-Jan (NR)