Liga Dames verslaan buren uit Dendermonde (16/03/14)

De zenuwen waren strak gespannen bij de meisjes van onze Liga ploeg. Een wedstrijd tegen de meer ervaren buren uit Dendermonde, die net voor hun in de rangschikking staan, is toch iets speciaal.

Onze jeugd begon sterk geconcentreerd aan de wedstrijd. Kristel zorgde met haar ervaring voor wat rust in de gelederen, en onze jonge speelsters bewogen rond de Dendermondse verdediging heen. 5-0 na dertien minuten was het gevolg. Daarna werd er bij Dendermonde wat meer ervaring en kracht ingebracht waardoor onze meisjes even moesten omschakelen. De overgangen zorgden voor paniek in de verdediging, maar aanvallend bleef het lopen. Toch kon Dendermonde langszij komen 8-8 na 20 minuten. Mits een aantal goede afspreken werd de rode golf echter gestopt en diepten de meisjes de kloof uit tot 13-10 tot aan de rust.

In de tweede helft hetzelfde beeld, alleen was de stormkracht van de tegenstrever wat gemilderd, en als er al eens een bres in de verdediging werd geslagen, dan stond de doelvrouw paraat. Onze dames bleven gedreven naar de juiste openingen zoeken, bij Dendermonde waren de beste krachten opgebruikt. Moegestreden maar verdiend winnen de liga dames met 23-18. Hiermee springen ze over de buren naar een zeer verdienstelijke vierde plaats.

Voor Elita: De Beule Severine, Van Hout Sofie, Vermeiren Pheadra (2), Missotten Ellen (4), Meskens Britt, Van Keer Goedele, Uyttendaele Ilse (2), Colson Karen (8), Ravijts Najade (3), Macharis Kristel (4), Vanderveken Birthe.