Liga – Eeklo: Onvervalste handbaltriller in de Lebbeekse sporthal (23/11/2013)

Met de komst van leider Eeklo  werd zaterdag de terugronde in de kompetitie aangevat. Indien Elita de voeling met de top niet wou verliezen en zich naar een gunstige vertrekpositie in de Play offs wilde manoeuvreren werd er best gewonnen. De talrijk opgekomen supporters wilden dus spektakel zien.

De aanwezige druk sloeg blijkbaar als lood in de benen van de Elita troepen, want deze misten kompleet hun start. De spieren waren nog niet warm of er stond al een 1-6 score op het bord (8ste minuut); Toen werd duidelijk dat het een zware dobber zou worden. Langzaam maar zeker vonden onze mannen de weg naar de goal, maar helaas bleek die naar onze eigen goal ook al te dikwijls wijd open. De wedstrijd min of meer in evenwicht, maar de kloof kregen we niet gedicht (16-22 rust)

De tweede helft zou ogenschijnlijk meer van hetzelfde worden. Met veel volharding werd gevochten voor een goal, maar al even snel kregen we een tegengoal te slikken. 23-30 na 45 min.

Met de handen in het (weinige) haar zocht coach Luc naar oplossingen. Mandekking op de Eekloose scoringsmachine kon de druk op onze verdediging wat verlichten terwijl we bleven knagen aan de achterstand. Langzaam kwam Elita dichterbij maar nog te dikwijls werd er gemorst met de bevochten kansen. (30-32 in de 55ste minuut). Met de steun van het nu luidruchtig geworden publiek en via enkele knappe quick breaks leek een mirakel in de maak. 34-34 in de 59ste minuut met Elita in numerieke minderheid na een ongelukkige rode kaart. Logueville Liam kon zich echter nog één keer doorzetten en scoorde 34-35. Met nog 40 seconden op de klok stond iedereen recht op de banken. Een time out werd door Elita aangevraagd om de aanval secuur te plannen. Met nog 12 seconden te spelen kwamen we weer met zes. Door de spanning vergaten we echter naar de goal te gaan en de vrije worp na het eindsignaal leverde niets meer op. Net niet dus, en gemengde gevoelens bij beide partijen. Hier werd nadien nog duchtig over doorgepraat… (GD)

Voor Elita : Rottiers Fré, Herrera Jonay, Marissen Bert (9), Delanoeye Laurens (2), Saerens Joerie (2), Schuddinck Jeroen (4), Rottiers Nicolas, Laurent Sigvard(3), Moeyersoons Dimitre (4) en Siegfried (3), Phillips Tom (2), Janssens Thomas(5), Aesaert Jeroen en De Decker Brend.