Liga Heren – Merksem: 23-26 (22/02/14)

Na de sterke prestatie van vorige week moesten onze Elita heren op eigen veld Merksem zien te kloppen. Dat dit geen gemakkelijke opdracht was, daar was iedereen zich van bewust. Daarbij kwam nog dat door de blessure van Sigfried de rechterkant werd gekortwiekt.

Twijfelend werd er aan de wedstrijd gestart, en Merksem opende sterk: 0-3 na vier minuten. Dan begonnen onze mannen mee te spelen en de hele eerste helft werd er geknokt om terug bij te komen. Dit lukte met een 10-10 stand na 24min. Daarna ging voortijdig het licht uit en kon Merksem gaan rusten met een 10-14 voorsprong.

In de tweede helft was het vooral een verhaal van net niet. Merksem was niet dominant maar bleef wel verbeten de goal opzoeken. Onze jongens probeerden aan te klampen maar kregen door slechte afwerking en slordigheden de kloof niet gedicht. Op 10 minuten van het einde leek met 18-20 nog een succes binnen handbereik, maar de slagkracht ontbrak. Eindstand 23-26.

De ploeg heeft nu 2 weken om de kwetsuren te laten helen en de kopjes te verfrissen. Op 15 maart moeten we terug voeling veroveren met de top op Welta Mechelen.

Voor Elita: Fré Rottiers en Jonay Herrera, Bert Marissen (4), Dimitri (3) Moeyersoons, Joeri Saerens (3), Jeroen Schuddinck , Jelmer Colson, Sigvard Laurent (2), Tom Philips (2), Brend De Decker, Dominique Goossens, Christophe Rombouts (3), Thomas Janssens (6)