Frustrerende avond voor Liga 1

Zaterdag jl. stond een thuiswedstrijd op het programma tegen Meeuwen, welke enige weken geleden door Elita kansloos opzij gezet werd in de beker. De hoop op 2 bijkomende broodnodige punten in het klassement was dus zeker gewettigd.

Versterkt met Laurens op pivot, die een heel sterke wedstrijd speelde, getuige o.a. zijn 5 doelpunten, werd de wedstrijd gestart. Beide verdedigingen acteerden sterk, meerdere aanvallen werden afgeblokt, de score liep traag op naar 6-5 na 17 minuten. De verdere eerste helft slaagde Meeuwen er niet meer in te scoren dankzij o.a. een puik keepende Jari en een agressieve verdediging. Ruststand 10-5.

De 2e helft werd echter, waarom is niet duidelijk, bijzonder slap gestart door onze Liga 1 ploeg. De back van Meeuwen begon de ene bal na de andere binnen te gooien (opeenvolgend 5 doelpunten!) zonder tegenreactie van onze jongens.  De bezoekers knabbelden aan de achterstand. Gedurende 20 minuten leek het aan Elita zijde meer op trefbal dan handbal. Elke aanval werd op de bezoekende keeper gegooid of strandde op deklat, paal of naast.

Van 10-5 ging het naar 13-12 na 20 minuten, 15-15 na 27 minuten, waarna enkele bezoekende heethoofden het nodig vonden in de tribune de sterkte hiervan te testen…

Meeuwen ging door op zijn elan en had bij 16-17 in de 29e minuut opnieuw balbezit maar al snel passief spel. Foutje van speler van ons op 10meter van de doellijn. Meeuwen bleef in balbezit.

De secretaris van Meeuwen vond dan haar “moment de gloire” gekomen, de coach van Meeuwen gooide onterecht de 3e Time Out kaart op tafel (net 2e time out genomen op minuut 28 namelijk), buiten het gezichtsveld van ondergetekende als tijdswaarnemer.
Plots klonk een luid fluitsignaal, afkomstig van de secretaris waardoor de scheidsrechters het spel stillegden op 29’46”.  Waar dit fluitje vandaan kwam, ik weet het tot op heden nog niet. Reglementen eens grondig nakijken, dacht dat enkel de tijdswaarnemer het recht had tijd stil te zetten middels fluitsignaal. Bewuste actie of niet laat ik in het midden.

De coach van Meeuwen kreeg 2 minuten progressieve bestraffing hierna, maar de ban was gebroken.

Meeuwen scoorde nog 16-18 en eindsignaal weerklonk. Enorme frustratie alom in de zaal, zowel bij spelers, trainers, tafel als supporters.
Elita 1 staat na dit weekend gedeeld voorlaatste in de stand, weekje rust nu voor onze Halloweentocht van zaterdag 28 oktober a.s. , bekerwedstrijd 31 oktober in en tegen Roeselare en weekend daarop moeilijke verplaatsing naar Izegem, één van de titelkandidaten.

Speelden voor Elita o.l.v. Patrick en Dary: Jelmer, Jarne, Gerben, Brent VD, PJ, Nicolas, Matthias, Brent VDV, Yoran, Dries, Jari en Laurens

Verslag: KD