Gedreven Liga 1 laat zich opmerken in faire derby

#bedanktscheids

Van bij het begin zat de sfeer er goed in. Veel volk in de tribune voor de dubbele derby en het startschot van de Week van de official!

In de derby Liga 2 – HKW hingen de bordjes gelijk. Wat kan Liga 1 tegen streekgenoot Waasmunster?

Young Elita, ondanks hun beperkte kern, was vast besloten er opnieuw voor te gaan.

Elita maakt de openingsgoal, maar HKW speelt onmiddellijk mee. De score gaat de eerste helft steeds gelijk op. Beide ploegen geven elkaar geen duimbreed toe.
In de 29ste minuut hangen de bordjes gelijk. Er is dan al 30 keer gescoord. Echter in de laatste seconden pikt HKW de bal nog weg na een gemiste kans om met nipte voorsprong te gaan rusten.

Elita kan de achterstand tegen HKW in de 2de helft niet meer ombuigen. Het meer ervaren HKW verdedigt als een blok. Onze jongens geraken er nog moeilijk doorheen.
Aanvallend speelt de gestalte van HKW nu in hun voordeel. Ook de sterk keepende Jari, als betrouwbaar sluitstuk, kan de score niet bedwingen. HKW kan uitlopen tot 25-33 in de 27ste minuut.

Er volgt dan nog een mooi slotoffensief: Joeri (super-senior), Gust (neo-liga-eener), Jarne (toppertje van de dag) en Nicolas (back in team) versmalden de kloof tot 4 punten: 29-33. Een goed eindresultaat gezien de omstandigheden.

Speelden voor Liga1: Dries(g),Jari(g), Jarne(7), Brent(4), PJ(2), Mathias(2), Yoran(5), Nicolas(1), Gust(1), Joeri(3), Dimitri(4), Gerben(0)

Verslag: VOS