Heel sterke 1e helft van Liga 1

Dit weekend stond de verplaatsing op de agenda naar de fiere leider in Liga 1, HBC Izegem, vorig jaar gezakt uit 2e Nationale maar met de duidelijke sportieve intentie om dit jaar opnieuw de omgekeerde beweging te maken. Met al een (te) grote blessurelast binnen onze ploeg kwam er deze week nog Brent VDV (rug) bij, waardoor uiteindelijk met slechts 10 spelers  de wedstrijd gestart werd.

Onze jonge Liga1 ploeg was echter allerminst onder de indruk van de omstandigheden en begon complexloos aan de wedstrijd. Naast een uitstekende verdediging op de pivot van Izegem, die veelvuldig gezocht werd, werden aanvallend een aantal mooie patronen op de mat gelegd. Izegem, gestart in een 5-1 verdediging, schakelde al snel gedwongen over naar een 6-0 systeem. De score liep de eerste helft constant gelijk op (2-2, 4-4, 7-7, …) met uiteindelijk een 11-12 ruststand in het voordeel van Elita. Ongetwijfeld één van hun beste helften dit seizoen!

De 2e helft werd echter al snel duidelijk dat fysiek dit tempo geen 60 minuten kon volgehouden worden, met het beperkt aantal spelers en nam Izegem al snel de bovenhand. Van 14-12 na 5 minuten ging het naar 19-15 halfweg. Aanvallend werden de gaten moeilijker gevonden en hadden beide scheidsrechters om de haverklap last van “passief-itis”, tot frustratie van allen.

Verdedigend moest noodgedwongen een aantal keer aan de noodrem getrokken worden, kreeg PJ na 25 minuten zijn 3e bestraffing en voelde een speler, wiens naam we hier beleefdheidshalve niet gaan vernoemen, zijn middagmacaroni plots opborrelen, gevolgd door een rechtstreekse sprint van het terrein naar de sanitaire installaties…

Izegem kon via een aantal tegenaanvallen de score nog verder uitdiepen met uiteindelijk te zware 26-18 eindcijfers. Zeker geen correcte weergave van het spel.

De maand november met de 3 volgende wedstrijden – Dendermonde en Uilenspiegel thuis, Eeklo uit – worden van groot belang nu voor het verdere verloop van de competitie en bieden zich aan als 3 onvervalste 4-punten wedstrijden. Met de getoonde inzet en enthousiasme van dit weekend moet dit lukken.

Volgende wedstrijd nu zondag 12 november a.s. in de sporthal te Lebbeke om 15h30, een onvervalste derby tegen de buren uit Dendermonde. Wij hopen hier al onze supporters, teamgenoten, ouders, grootouders, vrienden en vriendinnen te ontvangen om onze jongens naar de overwinning te schreeuwen … !!!

Speelden voor Elita Liga 1 o.l.v. Patrick: PJ, Brent VD, Jarne, Jari, Yoran, Dries, Nicolas, Jelmer, Matthias en Gerben

Verslag: KD