Liga 1 Elita verrast tegen leider!

Met het getankte vertrouwen, het puike verdedigingswerk, de frisse aanvalslinie uit het vorige duel nog helder in het geheugen was de liga 1 opnieuw van plan zijn vel duur te verkopen.  Waarvan getuige de eerste helft!  Izegem opent onmiddellijk in de eerste minuut via topscoorder Ruben Mathijs, maar onderschat onze Yoran niet.  Als een du(i)veltje uit een doosje: 1-1, nog in diezelfde minuut.  De bezoekers prikken tegen, maar maken dan zeven minuten lang kennis met de “Lebbeekse Muur”.  Onze goalie inclusief.  Geen doorkomen aan.  Een sterk spelend Elita Lebbeke bindt de strijd aan met de nakende kampioen.  We zitten Izegem op de hielen.  Vier minuten voor de rust zorgt Lars Spartacus voor een gelijke stand.  We gaan rusten met 9-10.

Izegem reorganiseert zich en plaatst Senne Van Tieghem voorin in de verdediging.  Niet bepaald een faire speler, maar het kan wel tellen.  Elita bijt zich stuk op de geelhemden.  De motor van de topscoorder slaat aan.  Elita is vanaf nu op achtervolgen aangewezen.  De concentratie verzwakt echter niet.  Het talrijk opgekomen thuispubliek kan genieten van de sublieme lob van Spartacus over de keeper.  ‘Le moment suprème’ was voor onze piepjonge Quinten.  Vanop hoek, alleen voor ex-nationale doelman Jens Lievens.  Nr. 16 maakt onze 16 de goal!  Sterke Lars sluit de match af met 17-24.

Een pluim voor het hele team.  Bedankt ook aan de scheidsrechters voor het leiden van de wedstrijd.  Achteraf volgde nog een gezellige avond in de cafetaria.  De spelers werden dubbel getrakteerd door de overheerlijke ‘balletjes-op-Brigittese-wijze’ van ‘moeder’ Tinne (vorige keer was het cake, wat wordt het de volgende keer…) en de gesmaakte boterhammekes van cafébaas Wim.

Speelden voor Liga 1 o.l.v. een gedreven Van Den Stock: de broers Jari(g) en Yoran(1), de broers Jelmer en Robben(2), de broers Jarne(2) en Brend, Dries(g), Gerben(4), Brent(2), Nicolas, Matthias(1), Quinten(1), Lars(4), PJ en Robin(mc)

Verslag: HAPVOS

Volgende thuiswedstrijd op 17 maart Regio: Elita B  – Desselgemse B

Volgende thuiswedstrijden op 24 maart Liga 1: Elita – Eeklo om 20u15 en Liga 2: Elita – Desselgemse om 18u15

Iedereen van harte welkom!