Liga 1 houdt broodnodige 2 punten thuis

Na een lange deugddoende winterstop, of beter gekend als blokverlof voor meerdere van onze spelers, stond de thuismatch tegen Sporting Nelo gepland. De heenmatch hadden onze jongens gewonnen wat de nodige verwachtingen schepte. Ook wegens examens stond NeLo met een kleine delegatie in de sporthal in Lebbeke.

Met nog steeds een overvolle gekwetstenboeg, waar Jarne het laatste moment nog bijkwam, maar versterkt met Brend DD, Tom, Dimi en Lieven diende NeLo bekampt te worden.
Ook nog aparte vermelding voor onze goalies : Jari, ook nog niet 100% de oude, liet de eer over aan Dries om het doel van Elita te verdedigen en het moet gezegd, voor zijn eerste maiden match in doel deed Dries het uitstekend met een aantal belangrijke reddingen in het verloop van de wedstrijd.

Niet te vergeten ook welkom aan Quinten die – na zijn match met Liga2, zijn eerste doelpunt daar en tevens eerste 2 minuten bestraffing onder het mom van “als ge met iets begint, moet ge het allemaal maar eens doen” – ook zijn ogen de kost kwam geven op de bank bij Liga1. Wees gerust, de eerste speelminuten zullen volgen…

De wedstrijd zelf nu :

NeLo nam de beste start met 0-2, waarna onze jongens op korte tijd het initiatief overnamen en 3-2 voorkwamen. Onbegrijpelijk volgde dan een 10 minuten droogte bij Elita, mede door balverlies en een uitstekend keepende goalie bij NeLo. Hierdoor kwamen de bezoekers 3-6 voor halfweg. En of de Liga1 ploeg nog niet genoeg geteisterd is dit seizoen door allerhande blessures sloeg het noodlot opnieuw toe. Bij een aanval kwam PJ met een harde klap op het parket terecht en moest noodgedwongen de strijd staken met een duidelijke zwelling aan de rechterelleboog – de dag nadien werd een breuk vastgesteld met minimum 6-8 weken out, mogelijk de rest van het seizoen.

Onze jongens slaagden er desalniettemin in om het kloofje constant op 1 punt achterstand te houden, om vervolgens in de 30e minuut er op en over te gaan. Ruststand : 12-11. Nog niets beslist.

De 2e helft kwamen onze jongens sterk uit de kleedkamer en liepen vlot uit naar 15-11 en 19-14 halfweg. Wie dacht dat het pleit beslist was, kwam bedrogen uit. NeLo knokte zich terug in de wedstrijd en kon de bordjes 21-21 gelijk hangen na 21 minuten.

Elita herpakte zich evenwel en liep opnieuw 3 doelpunten uit, 24-21, 25-22, een voorsprong die niet meer uit handen gegeven werd. NeLo kon nog milderen tot 1 doelpuntje verschil in de 29e minuut, maar onze jongens hielden het hoofd koel en speelden de wedstrijd uit. Einduitslag 26-25 ! 2 punten erbij, maar toch een overwinning met een zuur smaakje gezien de nieuwe blessure binnen de reeds geteisterde ploeg.

Speelden voor Elita o.l.v. Patrick en Dary: Jelmer, Gerben (2), Brent VD (4), PJ (1), Matthias (4), Yoran (1), Dries, Jari, Brend DD, Lieven (9), Dimi (3), Quinten en Tom (2)

Verslag: KD