Liga 1 legt nipt duimen tegen Dendermonde

Als vieruurtje werd zondag 12/11 de derby Elita-Dendermonde gepresenteerd.  Dit is niet zomaar koffie, thee en een stukje taart. Het is bijna een traditie dat we uit of thuis de openingsgoal scoren. Het duurt dan tot de 5de minuut vooraleer de bezoekers tegenscoren. Beide ploegen tastten elkaars defensie voorzichtig af op zoek naar de gepaste openingen.  We hebben echter pech bij de afwerking.  Hierdoor kantelt de score in het voordeel van de bezoekers.

Dendermonde sluit zijn 6 meter goed af en behoudt zo op het nippertje zijn voorsprong op het einde van de eerste helft: 8-9.  De kopvleesfretters startten hun tweede helft sterk.  Zij kunnen 4 goals uitlopen op evenveel minuten.

Even zijn de Elita Young Boys van slag, maar, onder impuls van de joelende supporters, komen ze terug. De bordjes hangen gelijk op 17-17 in de 12 minuut. Het gaat nog gelijk op tot 19-19.  Jammer genoeg gaan we er niet over. Het fysieke overwicht van rood-zwart maakt het verschil in de laatste 10 minuten.

We verliezen de derby met 21-24.  Zaterdag a.s. trekken we naar Eeklo, onze evenknie in het klassement. We zorgen alvast voor een schare supporters om onze jongens aan te moedigen en een hart onder de riem te steken.  En we hebben alvast een jarige onder de spelers!

Speelden voor Elita: Jari, Jelmer, Jarne, Gerben, Brent, Pieterjan, Nicolas, Matthias, Yoran, Dries, Lars, Laurens

Verslag: VOS