Liga 1 nam glansstart in ‘Final 4’

Zaterdag aanstaande trekken we met z’n allen, liefst in het blauw, naar Sporthal De Bist in Wilrijk.  Liga 1 speelt om 18u30, Liga 2 nadien om 20u30.(opgelet uren zijn gewijzigd!) Zowel Uilenspiegel als Elita zitten in een goede flow op einde van de competitie. Wij zijn echter nog niet zeker van behoud in Liga 1.  Het belooft een spannende wedstrijd te worden tegen de sympathieke Uilen. Zij beschikken over een ploeg met veel individueel scorend vermogen.  Het gevaar kan uit alle hoeken en kanten komen.

Na de mentaal sterke wedstrijden tegen Meeuwen en Izegem speelden we tijdens de Elita Night, voor een volle zaal, tegen de rode lantaarn Eeklo. Hoewel het tot de 5de minuut duurde vooraleer de eerste goal viel, werd al snel duidelijk dat dit matchke dun bier zou worden.  We liepen vlot uit tot 3 – 0. Met hetzelfde elan gingen we zo door tot de rust: 15-7. Met een aantal extra richtlijnen(zie filmpje fb) kwamen we fris uit de kleedkamer en startten we de wedstrijd aan hetzelfde tempo.  De aanvallen van Eeklo werden vakkundig afgeblokt.  Halfweg 2de helft liepen we zelfs uit tot 24 – 9. Aangemoedigd door een 200 tal vurige supporters en troubadours zagen we onze Liga 1 glansrijk winnen met 30 – 16.  De traktatie voor de 30 ste goal stond op conto van de voorzitter.  Een belofte? Winnen in Wilrijk, dat zou straf bier zijn, maar de traktatie zal opnieuw voor de Steven zijn! Kunnen we stunten zoals Roma tegen Barcelona?

Speelden voor Liga 1 olv Dary VDS: Gerben, Brent, Nicolas, Matthias, Yoran, Yoeri, Yari, Brend, Robben, Fre(g), Dimi, Lieven, Lars, Laurens.

We hopen jullie talrijk te ontmoeten in sporthal “De Bist”. Tot dan.