Liga 1: TOP handbal in Lebbeke

De voorlaatste wedstrijd van het seizoen en de laatste thuiswedstrijd was tegen een topper van formaat, de ongeslagen, autoritaire leider, kampioen Achilles Bocholt.

Onze Liga 1-ploeg heeft progressief een mooie terugronde afgewerkt.  De overwinning tegen Roeselare was daarbij het keerpunt.  De nipte overwinning tegen Hasselt gaf een mentale boost.  Het spelniveau ging omhoog, de eindscores lagen korter bij elkaar.  Behoedzaam en met volgehouden trainingsintensiteit slopen we weg uit de bodem van het klassement.  Na nummer 4, sneuvelde ook Tongeren, het nummer 2.  Sporting Nelo, nummer 3, werd enkele weken later overklast door een zeer efficiënt Elita Lebbeke.

Achilles Bocholt, de onoverwinnelijke, zakte vorig weekend af naar Lebbeke.  Bocholt toonde echter in de heenwedstrijd zijn maturiteit en suprematie in de Liga 1 competitie.

Na een zeer sterk begin van Elita liepen zij over ons heen en was de wedstrijd halfweg gespeeld. Deze keer echter voelden ze al snel aan dat Elita zich geen twee keer aan dezelfde steen zou stoten.  Ze maakten de openingsgoal, maar het bleef verder tijdens de eerste helft gelijk opgaan.  Ruststand : 10-10.

Bocholt toch wel wat onzeker, was er duidelijk niet gerust in.  De beide doelmannen Jari Desmet en Stef Gijbels pakten uit met schitterende saves.  Zij hielden mee de wedstrijd in evenwicht.  Halfweg de 2de helft lukte het Bocholt toch even 3 doelpunten uit te lopen.  Maar de strijd was niet gestreden.  Het tempo ging opnieuw omhoog.  In de laatste minuut was het 19-20, 19-21 en 20-21.  Het scheelde geen haar.  Bocholt kroop door het oog van de naald.  Elita Lebbeke toonde andermaal tot wat zij in staat zijn.  Sportief gezien een match om vingers en duimen bij af te lekken!  Echt top!

Zaterdag a.s. spelen we in Hasselt om 15 uur de laatste wedstrijd van het seizoen in sporthal de Alverberg.

Supporters hartelijk welkom!

Speelden voor Liga 1: Jari, Kwinten, Jarne 2, Gerben 3, Brent, Pieterjan 2, Robin 6, Nicolas, Mathias 1, Yoran, Quinten 1, Brend 2, Robben, Stijn 3

Verslag: VOS