Liga 2 loopt verder uit in klassement

Na ons eerste puntenverlies in de terugronde vorige week, waar we de ultieme kans misten om goede zaken te doen in het klassement, moesten we het ditmaal opnemen tegen de Uilen van Wilrijk met een gehavende ploeg. Sterkhouder en topscoorder Dimi was er niet bij, alsook het blok in verdediging moest het zonder Laurens stellen. Gelukkig kunnen we ondertussen bijna vast rekenen op onze versterkingen vanuit de jongste garde en kwamen Ewout en Connor nog afgereisd naar Antwerpen nadat ze reeds een wedstrijd hadden gespeeld in Gent.

De afworp in een warme sporthal, waardoor iedereen reeds goed in het zweet stond, wordt direct verzilverd door Yoram en Lieven en de 0-2 staat op het bord. Uilenspiegel kan direct counteren en na 5 min hangt alles in evenwicht 2-2. Door onze herschikkingen in de basisopstelling en het jammerlijk puntenverlies in Aalst durven onze mannen toch niet voluit gaan. We luieren in warme sporthal en varen mee op het lage tempo van Uilenspiegel. Onze aanval draait goed maar onze verdediging wordt te vaak verrast door geniepige onderhandse shots en slechte afspraken onderling.

De wedstrijd blijft hierdoor gelijkopgaande en het staat 6-6 na 10 minuten, waarbij onze aanval enkel kon rekenen op Lieven en Yoram voorlopig. Tijd om onze kwaliteiten bloot te leggen, namelijk dat de laatste weken bijna iedereen aan scoren toekomt en we dus van overal gevaarlijk zijn. Bij 9-9 wordt de eerste time-out genomen door de thuisploeg en kunnen we wat bijsturen. De meeste spelers komen ook tot scoren maar de verdediging blijft onze achilleshiel. We leggen ons tempo op en het scoreverloop geraakt in versnelling. Van 10-10 na 20’ gooien we er nog 8 tegen de netten tot aan de rust met een eervolle vermelding voor Ewout die ons eigenhandig langszij bracht met 3 goals op rij. Uilenspiegel is nog niet moe en ook zij kunnen in deze laatste 10 minuten ons tempo nog volgen waardoor we met het kleinste voorsprong de rust ingaan. 17-18.

Bij Uilenspiegel zijn het voornamelijk de linkerhoek en de linkeropbouwer die ons parten spelen. De ene bekend van zijn grote spandoek in de Wilrijkse sporthal, de andere van zijn optreden op de nationale televisie bij ‘Blind getrouwd’. Blind waren ze alleszins niet daar ze samen goed waren voor 8 van de 17 doelpunten bij Uilenspiegel.

Het zal erop aankomen om in de tweede helft het laken naar ons toe te trekken. De tweede helft begint echter rustig en na 10 minuten hangen de bordjes opnieuw gelijk bij 21-21. Het teken voor onze ploeg om het gaspedaal definitief in te duwen. In de volgende 10’ wedstrijd lopen we uit tot 22-28 en plaatsen we dus een 1-7 tussenspurt. De Uilen zijn gekraakt en wij kunnen de wedstrijd in een definitieve plooi leggen waar vooral, volgens het wedstrijdblad, Joerie nog profiteert en 3 doelpunten op rij maakt. Een waar complot met Eric om zijn positie in onze topscoordersstand een boost te geven. Eindstand 26-33.

We knopen terug aan met een overwinning en ’s anderendaags kwam, na een heuse livestream, dan nog het verlossend bericht dat Dendermonde (2e in de stand) voor de tweede week op rij punten laat liggen en ditmaal thuis tegen Waasmunster (3e in de stand). Wij danken HKW, nemen zo 5 punten voorsprong op Dendermonde en 8 punten op HKW in het klassement.

Nog 8 wedstrijden te gaan en dus ook nog 16 punten te verdienen of te verliezen, te beginnen volgende week thuis tegen ’t Noorden om 18u15!

Speelden voor Elita: Lars (4), Sander (1), Fre (K), Joerie (4), Lieven (7), Tom (2), Yoram (4), Bert (5), Siegfried (1), Ewout (4), Connor (1)

Verslag: YD