Liga 1 verslikt zich in Hasseltse jenever

Twee weken geleden wonnen we tegen Nelo onze eerste wedstrijd in een technisch-tactisch goed spel.  Vorige week speelden we een opmerkelijke sterke wedstrijd tegen derby-genoot HKW.

Vandaag stond met Initia Hasselt, de toekomstige Beneliga-jeugd op de kalender.  Een jonge en talentvolle ploeg, die wel vijf maal per week traint!  Elita opent de score in de eerste minuut.

Initia beslist pas in de 4de minuut mee te spelen.  Via hun sterke spelers Ben Kranzen en Niels Kelchtermans wordt het laken naar hun toegetrokken.  We blijven echter aanklampen.  De eerste helft eindigt op 15-12.

Initia neemt een blits-start in de tweede helft.  Een kloof van 7 punten wordt geslagen.  Pas in de 10’ kan Lieven door een onverwacht heerlijke vlieger, op aangeven van Matthias, wat punch in de ploeg brengen.  De Hasseltse motor valt even stil.  We scoren 4 maal op rij en milderen tot 4 goals achterstand.  Het spel gaat op en af tot de 24’.  Kranzen, Carpentier en Peeten nemen ons verder te grazen en demonstreren.  Het SR-duo Van Mele – Van Hove fluit af op 33-25.  Coach Maarten De Backer van Hasselt, docent handbal en topsportbegeleider aan de KULeuven, wenste ons nog alle succes toe met de jonge ploeg!

Speelden voor Liga 1: Yari(g), Jarne(8), Brent VD(1), Pieterjan(5), Nicolas, Matthias(1), Yoran, Lieven(8), Yoram(3)

Verslag: VOS