Meer dan verdiende overwinning voor Liga1

Wegens de blessure van Jari haalde Sander zaterdagavond nog eens zijn keepersuitrusting uit de kast voor de trip naar Eeklo, voor een onvervalste 4-punten wedstrijd. Deze moest absoluut door onze jongens gewonnen worden om te vermijden dat de twijfelachtige eer van rode lantaarn naar Lebbeke verhuisde.

Het eerste kwartier verliep gelijkmatig (1-1, 3-3,5-5) waarbij, het moet gezegd, een glansrol voor de sterke linkerback van Eeklo die alle doelpunten voor zijn rekening nam. Eeklo nam halfweg de eerste helft een kleine 7-5 voorsprong waarna Jelmer de opdracht kreeg mandekking te spelen op hun linkerback, met onmiddellijk resultaat! Elita dichtte de kloof en nam zelf de bovenhand (8-10 na 25 minuten). Een voorsprong die niet meer uit handen gegeven werd en het rustsignaal weerklonk bij een 11-14 in het voordeel van Elita.

De 2e helft namen onze jongens een sterke start. Met een aantal snelle, op tempo gespeelde aanvallen en tegenaanvallen werd de kloof uitgediept na 8 minuten naar 12-18. Nicolas en Jelmer bleven de shotter van Eeklo nauwgezet en met succes uit de wedstrijd houden. Wat volgde was een 10 minuten durende dip van Elita waarbij Eeklo aan de achterstand begon te knagen (15-19, 17-20, 19-20 na 19 minuten). Sander, nog duidelijk zijn streken niet verleerd in doel, vermeed met een aantal knappe reddingen dat Eeklo de bordjes gelijk kon hangen en onze jonge ploeg herpakte zich. Jarne kreeg wel nog een tegenstander tegen het onderbeen, met direct een “mooi ei” tot gevolg, maar hopelijk blijft het enkel bij een blauw souvenir… De voorsprong werd opnieuw uitgediept naar 4 doelpunten en werd niet meer uit handen gegeven.

Uiteindelijk werd de wedstrijd afgeblazen bij een 24-27 eindstand. Wij vermoeden dat het anderhalf bakje bier nadien deugd gedaan zal hebben…

Volgend weekend, zaterdag 25 november om 20h15 staat de thuismatch in de sporthal te Lebbeke tegen Uilenspiegel gepland, tevens een ploeg uit de onderste regionen van het klassement. Met dezelfde inzet en beleving op het terrein kunnen we hopelijk de eerste thuisoverwinning van het seizoen vieren. Alle supporters op post!

Speelden voor Elita: Sander (g), Dries (g), PJ, Jarne, Brent VD, Matthias, Yoran, Jelmer, Nicolas en Gerben. (KD)