Meeuwen-Elita: Zeer verdienstelijke wedstrijd!

Zaterdag 3 maart.  Een verre verplaatsing.  Meeuwen-Gruitrode.  Anderhalf uur bollen.  274 km heen en terug.  Om lome benen van te krijgen.  Net op tijd zijn het ijs en de sneeuw gesmolten.  De busrit met volgwagen verloopt vlot.  In de bezemwagen de ploegdokter met bevoorradingsteam olv ‘moederke’ Tinneke.  Op het programma staat Meeuwen-Elita.  20 u 30.  De nummer 8 tegen het nummer 9 in het klassement.  Met ons ploegske van gemiddeld 19 jaar zijn we de absolute underdog.  Na een licht aarzelende start, opent de thuisploeg de score.  Match gestart.  Onze topscoorder Jarne gooit de bal nog dezelfde minuut tegen de netten.  Onmiddellijk daarop treft Meeuwen enkele keren raak en loopt uit.  Echter onze Liga 1-boys spelen sterk gemotiveerd en blijven goed geconcentreerd.  De spelleiding is correct.  De wedstrijd verloopt heel sportief.  We zien mooi handbal langs beide zijden.  Er wordt goed verdedigd, maar het is een hele kluif om ‘monsieur’ Bonhomme te stoppen.  Aanvallend loopt het vlot met scorende spelverdeler Quinten en Brend, mentaal ondersteund en geadviseerd door PJ.  Er worden mooie combinaties gemaakt en creatief afgewerkt.  Vanop alle posities wordt er gescoord.  Meeuwen heeft natuurlijke de sympathieke Broeckmans in zijn rangen, tevens topscoorder in de Liga 1.  Dat kanon stop je zomaar niet.  De eerste helft eindigt op 15-11.

Een achterstand maar onze boys o.l.v. Dary Van Den Stock blijven gemotiveerd en geïnspireerd.  Jelmer ontketent zijn duivels en verrast vanop de 6 meter.  Onder het motto “als mijn broer dat kan…”, zien we opnieuw een snelle en creatieve Robben.  Aanvallend en verdedigend wisselen de pionnen snel van plaats en zien we een Matthias die ook nog andere kwaliteiten heeft.  De kogels van Gerben en Jarne benaderen de geluidsmuur en treffen verschillende keren raak.  Yari, nog wat slap van zijn griepeke, tovert opnieuw geweldige reflexen uit zijn mouwen.  De aanwezigheid van Dries maakt het geheel compleet, alhoewel het nog wachten is op meer speelminuten.  De hele ploeg, met ‘stille’ Yoran maar noeste werker, maakt een goede progressie in de tweede helft.  Maar zoals gezegd : gemiddeld 19 jaar.  Ervaring, daar is tijd voor nodig.  We spelen bijna gelijk in de tweede helft: 16-15.  Eindstand dus 31-26.

We sluiten deze match af met een goed gevoel zowel qua coaching, inzet als sportiviteit.  Even nog een medische interventie bij de thuisploeg en nadien, in de mooie cafetaria,  genieten van een goed glas en de lekkere cake en paaseitjes van het bevoorradingsteam.  Hoewel er toch nog plaats was voor een groter hongerke uit de lokale McDO…

Speelden voor Liga 1 o.l.v. Dary VDS: de broers Yari(gk) en Yoran, de broers Jarne(6) en Brend, de broers Jelmer(4) en Robben(5), Dries(gk), Matthias(5), Gerben(5), Quinten(1) en PJ (mc)

Volgende wedstrijd Liga 1: sporthal Lebbeke zaterdag 10 maart 20u15: Elita – Izegem / Liga 2 18u15: Elita – Roeselare / Regio naar Lokeren: 15u30

Iedereen hartelijk welkom!