Een ezel stoot zich geen twee keer…

Nadat we vorige week de punten uit Wilrijk huiswaarts brachten stond deze week opnieuw een Antwerpse ploeg op het programma. De mannen van het Noorden kwamen afgereisd naar de Lebbeekse sporthal.

Uit de heenmatch herinneren we ons nog dat ze hun naam meer dan waard waren, de sterke Noormannen gaven hun niet zomaar gewonnen. Nadat we in de heenwedstrijd een comfortabele voorsprong bij elkaar hadden gespeeld werd het in de slotseconden toch nog bibberen en wonnen we me het kleinste verschil. We waren dan ook vastberaden om deze week geen replica van de heenmatch te spelen en zouden in tegenstelling tot vorige week in Uilenspiegel proberen om van bij minuut 1 ons spel op te leggen en de molen te laten draaien.

Na een aftastende beginfase komen we via 1-0 al snel op een 1-3 achterstand. Maar Dimi, Bert en Sander hangen de bordjes snel gelijk na 7’ wedstrijd, 4-4 en tijd voor een herstart. Tijd om ons spel zoals afgesproken op te leggen en onze motor op toeren te laten komen. Vanuit een stevige verdediging lopen we door Lieven en Bert die er elk 2 tegen de netten bombarderen uit naar 8-5. Maar de motor hapert en gedurende 6 minuten wordt er langs beide zeiden niet gescoord. Enkele wissels en fris geweld knijpen de mannen uit het Noorden dan uiteindelijk toch bij de keel en in enkele minuten lopen we uit tot 12-5.

Alweer een comfortabele voorsprong, hopelijk hervallen we niet in het scenario van de heenwedstrijd. De laatste 5 minuten van de eerste helft worden nog mooi verdeeld zodat Joerie, Bert en Yoram de 15-8 op het scorebord plaatsen met de rust.

Na de koffie en tactisch overleg komen we herboren de kleedkamers uit. Getuige een 5-0 tussenspurt in de eerste 8 minuten na de pauze. Opeens hangen de bordjes op de overduidelijke 20-8. Een wedstrijd die gespeeld lijkt. We laten ons ditmaal niet vangen en na een enkel tegendoelpunt doen we er nog eens 4 in bij. 24-9 na 12 minuten.

Dit mogen, kunnen, willen we niet meer uit handen geven. Onze verdediging wordt er wel wat lakser op en de Antwerpenaren vinden af en toe toch een gaatje. Een gespeelde wedstrijd die we nooit in het gedrang laten komen tot 29-16 met nog 8 minuten op de klok. Tijd genoeg voor een 30e en bijhorende plateau. Maar talrijke (met opzet?) mislukte pogingen van Yoram resulteren voor hem dan toch in een plateau als hij in de 28e minuut het bevrijdende doelpunt scoort waarna we in de laatste minuten toch nog naar 33-19 gaan als er afgefloten wordt.

Een mooi resultaat, zeker wetende dat onze achtervolgers alweer punten laten liggen.

We staan zo nog steeds op kop in het klassement met 7 punten voorsprong op onze eerste achtervolger. Er volgen nu twee weken rust en dan geven we op 16 maart Lokeren partij op verplaatsing. Hopelijk wordt dat een goede opwarmer voor de derby thuis tegen Dendermonde op 23 maart. Dat weekend gaat tevens ook ons Spaghettifestijn door.

Supporters op post, voor een lekkere pasta en bijhorende mooie wedstrijd!

Speelden voor Elita: Lars, Sander (1), Fre (K), Joerie (7), Lieven (5), Dimi (4), Tom (2), Yoram (6), Bert (6), Siegfried (2)
Verslag: YD