Een goede eerst helft maakt de tweede overbodig

Enkele weken rust waarin we heel Lebbeke omtoverden tot een heus Halloweendorp met een ongekend aantal bezoekers gaven onze Liga 2 de moed om bezoekers met grote getallen te blijven trakteren.

Lokeren was naar Lebbeke afgereisd voor wat een voorloper van de Dender-Derby kon worden, maar wel zonder doelman, die er door omstandigheden niet kon bij zijn. We zouden proberen er geen aandacht aan te geven en ons eigen spel op te leggen, de instructies waren duidelijk.

Maar waren de instructies niet goed binnengedrongen? Het spel startte gelijkopgaand en Elita kon geen vuist maken. We verslikten ons meermaals door slechte afwerking in de doelman-die-geen-doelman-was. Ziggy maakte zijn return in de ploeg na zijn blessureleed van vorig seizoen en bedankte samen met z’n broer met elk twee doelpunten in het openingskwartier. Gesteund door Lieven, Sander en Lars brachten ze ons slechts in de 14e minuut aan de start van onze grote voorsprong 7-6. Het spel moest beter en de doelkansen moesten heel wat efficiënter afgewerkt worden. Een time-out bracht raad en we schakelden het laatste kwartier een versnelling hoger. Lokeren keek enkele keren tegen een tijdstraf aan en probeerde het dan met 7 veldspelers.

Onze ploeg profiteerde mateloos en bouwde in slechts 10 minuten een grote voorsprong uit. 20-9 na 25 minuten. Iedereen merkte dat het kalf al verdronken was bij Lokeren. We duwden nog even op het gaspedaal zodat we konden rusten met een grote voorsprong van 13 doelpunten: 26-13. Iedereen kon aan zijn plaats in de topscoorderstand werken en zelfs Fre liet zich opmerken met reeds 2 doelpunten op z’n teller. Dat zijn er al meer dan vorig seizoen. 26 doelpunten in één helft, dan is de 30e niet veraf en het eerste plateauke al verzekerd. We laten de moed niet zakken en stormen in de tweede helft door. Het doelpuntensaldo voor de 40e en wie weet 50e goal is een bijkomend target in de wedstrijd.

Samen met de topscoorderstand in ons vizier gaan we scorend verder in de tweede helft. Onze verdediging wordt er wel heel wat lakser door. We scoren en laten scoren waardoor we de tweede helft slechts met 2 doelpunten verschil winnen.

De 30e goal was reeds een feit na 5 minuten in de tweede helft, bedankt Lieven. De 40e volgde 10 minuten later met dank aan Lars. Nog 15 minuten op de klok om de 50e binnen te halen.
Het grote aantal doelpunten maakte er ook een fysiek zware wedstrijd van waardoor de laatste minuten het tempo beduidend lager lag dan de rest van de wedstrijd.

We trekken ons nog langzaam tot 49 doelpunten in de 48e minuut. Niemand die de verantwoordelijk wil nemen en enkele doelpogingen worden vakkundig de nek omgedraaid. Tot we in de laatste slotseconde van de wedstrijd nog een penalty krijgen in ons voordeel. De klok loopt af en Yoram zijn penaltystreak is nog niet ten einde. Hij windt er geen doekjes om en de eindstand wordt geboekt op 50-35.

Naar scorend vermogen en feelgood was deze wedstrijd de ideale voorbereiding voor de Dender-Derby topper in Dendermonde volgende week. Door het gelijkspel van Welta deze week blijven ze op 2 punten staan. Enkel Dendermonde sluit kort aan. Ze staan slechts 1 punt verwijderd van ons. We spelen dus volgende week om onze leidersplaats in het klassement te verdedigen.

Hoge inzet en hopelijk brengen we de punten mee van bij onze buren. Supporters op post voor een mooie Derby over de gemeentegrens op 17 november om 19u15 in Dendermonde!

Verslag: YD