Een spectaculaire apotheose

De eerste topaffiche van de heenronde. Elita op kop met slechts 1 punt voorsprong op Roeselare en Atomix. We reisden af naar het verre Roeselare met een beperkte kern. Deze keer geen youngsters in onze rangen, Joerie zag de verplaatsing niet zitten en ons sluitstuk Fre kon zijn doel ook al niet verdedigen. Er zou dus moeten geschoven worden in de opstelling. Sander trok nog eens een keeperuitrusting aan, waarin gelukkig ook nog een grote maat zat. Om ons eventueel wat extra ademruimte te geven, zonder onze enorme fysieke capaciteit in rekening te brengen, trok ook Bart nog een Liga 2 shirt aan.

In de gezellige sporthal werd dan om 20u30 de beginworp gegeven door de thuisploeg. De bal zonder ‘colle’ bleek ons in het begin geen parten te spelen. Althans niet meer dan de thuisploeg. Zij openden de score waarna Dimi met een zuivere penalty de bordjes onmiddellijk gelijk bracht. Dit zou het begin worden van een wedstrijd in een wedstrijd. Penalty-Dimi vs de West-Vlaamse keeper.

De wedstrijd kabbelde rustig verder. Het was echter de thuisploeg die even een tandje bijstak en we stonden na een kwartier 5-3. Er werd vooral sterk verdedigd en slecht afgewerkt. Tegen het einde van de tweede helft kregen we de wedstrijd wat onder de knie, rust 12-12. Het scoreverloop ging de hele tijd gelijk op, wat het scenario zou kunnen worden van een nek-aan-nekrace.

Penalty-Dimi update

3-0 vs de keeper. Rechtsonder in het doel begon de achilles van de keeper te worden en daar zou hij zeker gebruik van maken.

Tweede helft

Tijdens de rust onze droge worstjes  zien hangen gaf ons extra moed om de tweede helft het laken volledig naar ons toe te trekken. Jammer genoeg hadden we nog niet veel van de mosterd gegeten, 19-19 na een kwartier. Waarin het bij Penalty-Dimi reeds 5-0 stond, tot ergernis van de West-Vlaamse doelmannen die de rechtse hoek maar niet gedekt kregen. Thomas had ondertussen al wat sterretjes gezien en werd voorlopig op de bank gehouden.

Bij 21-21 na 20’ wedstrijd werd onze sterke verdediging beloond door slechte afwerking van de thuisploeg. Een eerste kloof voor de bezoekers 22-25 na 25’. Met een eervolle vermelding voor de block met het hoofd van de opnieuw ingekomen Thomas (dat wordt zondagochtend hoofdpijn, eens niet van de drank). De veer is gebroken denk je dan, de wedstrijd kan rustig uitgespeeld worden. Maar een wedstrijd wordt echter niet gespeeld door 2 ploegen, de 3e onafhankelijke partij, had zijn rol nog niet gespeeld in dit prachtig speelstuk.

Het einde, de apotheose van de wedstrijd werd in gang gezet. Op 10 minuten van het einde viel de eerste rode kaart van deze wedstrijd, voor een belangrijke speler van Roeselare. Onze topscoorder uit Liga 1 vorig seizoen kon met zijn 2 doelpunten geen stempel op de wedstrijd drukken. Een eervolle vermelding kreeg hij dan ook van het scheidsrechtersduo met een rode plak na 3 tijdstraffen. Nog 2min 15 sec op de klok met een man minder. Yoram (20 sec later) en daarna ook Lars wouden de spanning blijkbaar nog wat opdrijven. 3 spelers minder en nog 1 minuut op de klok. Een wedstrijd van 5 tegen 3 met slechts 2 doelpunten voorsprong voor de bezoekers. De thuisploeg rook zijn kans. Een uitgespeelde actie resulteerde in een penalty voor de thuisploeg waarin ook Thomas nog in de tribune verdween met een rode kaart. Doelpunt als gevolg waardoor we slechts met 2 veldspelers tegen 5 onze minieme voorsprong nog 20 sec moesten verdedigen.

Eind goed al goed, Tom gooit de bal naar ander sterrenstelsel wanneer de klok het einde van de wedstrijd aangeeft. Nipt gewonnen, de 2 punten gaan mee naar Lebbeke en Ziggy ontvangt een Oscar voor zijn prachtig acteerwerk. De droge worsten smaakten na de wedstrijd des te beter. Volgende week eten we echter best voor de wedstrijd al wat gepeperde mosterd!

Alle supporters op post ZONDAG 12 november om 13u30 waarin we onze eerste achtervolger, Atomix, in de ogen kijken met als inzet de leidersplaats in het klassement!

Speelden voor Elita: Sander (g), Bart, Dimi (9), Yoram (4), Ziggy (3), Thomas (2), Tom (2), Lars (2), Lieven (2), Laurens (1)

Verslag: YD