Gedreven liga 2 pakt verdiend de punten in Mechelen

Een druilerige zaterdagavond half zeven, het ideale moment om eens een wedstrijdje handbal te gaan bekijken in de Mechelse sporthal De Ploan zou je denken. De neutrale toeschouwer dacht er blijkbaar anders over getuige de welgeteld zes supporters in de zaal. 1 van ons (merci Brigitte) en 5 van hen.

Nochtans was de affiche veelbelovend. Een wedstrijd tussen de leider en de nummer 4 in het klassement beloofde toch de nodige spanning. Daarbij ook de extra vraag of we ons in deze wedstrijd konden herpakken. De voorbije weken waren, zeker verdedigend, niet onze beste wedstrijden. Het was dus zaak onze vroegere sterke punt terug te vinden. Thomas kon ons hier nog niet fysiek bij helpen maar gelukkig is hij ook een begenadigd mental coach en zat hij in deze hoedanigheid op de bank. Na een blik in het boekje van Frankie wordt de basisopstelling meegedeeld en vatten we de wedstrijd aan.

Sander laat onmiddellijk onze intenties blijken met de twee eerste doelpunten van de wedstrijd. Hij wordt door de tegenpartij dan ook onmiddellijk extra bewaakt als bomber van de ploeg. In deze fase lukt het ons echter niet onmiddellijk om afstand te nemen van de tegenpartij. Ondanks dat we via 1-4 na zeven minuten en een 6-10 tussenstand in de 14de minuut heel de tijd controle houden kan de kloof niet vergroot worden. Gemiste kansen (waaronder een penalty van ondergetekende die mij zuur opbreekt in de topschutterstand) spelen ons enigszins parten in de eerste twintig minuten. Mechelen kan zelfs naderen tot op 9-11 op 12 minuten van de rust. Op dat moment gaat de verdediging, die zeker al meer dan degelijk was, volledig dicht. In de resterende 12 minuten van de eerste helft komt Welta slechts éénmaal tot scoren terwijl wij, vooral door een hoger tempo te spelen, er nog negen binnen lappen. 10-20 is de verdiende ruststand en met opgeheven hoofd naar de tweede helft.

Nadat iedereen zijn zegje eens gedaan had in de kleedkamer konden we de tweede helft aanvatten. Het was echter al zeer snel duidelijk dat we het niveau van de laatste tien minuten van de tweede helft niet konden aanhouden. Het tempo bleef hoog maar er werden iets te veel foute keuzes gemaakt en de open kansen bleven te veel onbenut. Het doelhout had hier een zeer groot aandeel in. Hierdoor werd er in de tweede helft maar acht keer gescoord door ons. Veel te weinig uiteraard. Doordat ons verdedigend blok echter op niveau bleef en Fre ‘de muur’ Rottiers pal stond als er toch eens iemand doorkwam, kwam onze overwinning in deze tweede helft nooit meer in gevaar. Zo kabbelde de wedstrijd naar het eindsignaal en de zes toeschouwers kregen het er koud noch warm van. 20-28 was de eindstand van deze, door de arbiters sterk geleide, wedstrijd. Het 10-8 verlies van de tweede helft stemt echter tot nadenken. In sommige andere matchen zal dit niet volstaan om de overwinning naar ons toe te trekken.

Te beginnen volgende week wanneer Eeklo op bezoek komt. Met een wedstrijd minder op de teller staan zij nog steeds op een mooie 4de plaats. Zij brengen ook Pieter Borgers mee, al jaren vaste klant bovenaan de topschutterstand in verschillende reeksen. Het zal dus nog iets consequenter moeten en we hopen dan ook iets meer als 6 supporters te verwelkomen om 18u15 in de Lebbeekse sporthal.

Speelden voor Elita: Lars, Fre (g), Sander (3), Laurens(1), Joerie(2), Lieven (2), Dimi(5), Tom(1), Yoram(3), Bert (6), Thomas, Ziggy (5)

Verslag: JS